GÜNCELLEME 3- Esenyurt'ta Fabrika Yangını

Esenyurt'ta bir palet fabrikasında çıkan ve çevredeki iş yerlerine de sıçrayan yangını kontrol altına alarak söndüren ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor İstanbul Valiliği: 'Üç fabrikayı etkileyen yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır' Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan: 'Yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Alanda soğutma çalışması yapılıyor' İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 'Esenyurt Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktı. Yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine sirayeti oldu' Esenyurt Belediye Başkanı Alatepe: 'Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Savcımız ve polis ekipleri burada, onlar bakacaklar' YANGINLA İLGİLİ SON DURUM VE DETAYLAR EKLENDİ

GÜNCELLEME 3- Esenyurt'ta Fabrika Yangını
Esenyurt'ta bir palet fabrikasında çıkan ve çevredeki iki iş yerine daha sıçrayan yangını kontrol altına alarak söndüren ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Esenyurt'ta bir palet fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, kısa sürede büyüyerek yanındaki iki fabrikaya daha sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşının ardından yangın kontrol altına alınırken, ekiplerin bölgede soğutma çalışması ve duman tahliye işlemleri sürüyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve bazı yetkililer olay yerine gelerek inceleme yaptı ve söndürme çalışmalarını yerinde izledi.

Büyük çapta hasarın oluştuğu yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Yangının kontrol altına alınmasıyla bazı itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yangın alanına yaklaşarak görüntü çekmek isteyen vatandaşları buradan uzaklaştırdı.

Ekiplerin, yangının çıkış nedenine ilişkin çalışmaları ise sürdürüyor.

- "Yangın tamamen kontrol altına alındı"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen kontrol altına alınarak söndürülen yangın alanında soğutma çalışması yapıldığını söyledi.

Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını aktaran Karahan, "Yangının paletlerden çıktığı söyleniyor ama bu araştırılacak ve çıkış nedenine ilişkin net bilgi ortaya çıkacak."

- 180 personelle müdahale edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Esenyurt Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktığı bildirildi.

Açıklamada, yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine de sirayet ettiği belirtildi.

Yangına İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılan açıklamada, olay yerine Hamidiye AŞ'den su tankerlerinin gönderildiği kaydedildi.

Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği ifade edildi.

- Valilik açıklaması

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Esenyurt ilçemizde meydana gelen üç fabrikayı etkileyen yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

- "Çıkış nedeni henüz bilinmiyor"

İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede rüzgarın minimum seviyede olmakla beraber yağışın da etkili olduğunu anlatarak, yangında can kaybı ve yaralanma olmamasına sevindiklerini söyledi.

Alatepe, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirterek,"Ağaç üretimi yapıldığı için üzeri açık. Bu açıklık alevlerin yükselmesine sebep olmuş. Belki sigaradan çıkmış, belki kontaktan çıkmış bilemeyiz. Savcımız ve polis ekipleri burada, onlar bakacaklar." diye konuştu.

Buranın sanayi bölgesi olduğunu dile getiren Alatepe, yanan bölgenin de depolama alanı olarak kullanıldığını ifade etti.

Kaynak: AA