Dursunbey'de En Çok Kan Veren Vatandaşlara Madalya Verildi

Dursunbey Kızılay Temsilciliği tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında en çok kan veren vatandaşlara altın, gümüş ve bronz madalya takdim edildi.

Dursunbey Öğretmenevi'nde gerçekleşen ve bağışçıların ödüllendirildiği etkinlikte konuşan Dursunbey Kızılay İlçe Başkanı Ömer Faruk Uçar, Balıkesir Kızılay Kan Merkezinin ayda bir kez ilçeye gelerek kan bağışlarını kabul ettiğini belirtti.

Uçar, "Bugüne kadar verdikleri kan ile Kızılay Kan Merkezi tarafından 1 altın, 3 gümüş ve 15 bronz madalyayı hak edenlere törenle madalyalarını takdim ettik. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilçede Kızılay'a en çok kan bağışlayan kişilere bağış sayısına göre altın, gümüş ve bronz madalya verildi.

Tören sonrası Kızılay Balıkesir Kan Merkezi ekipleri tarafından kan bağışları toplandı.

Başvuru formu doldurup ön sağlık kontrolü ve kan ölçüm testinden geçen gönüllülerden ekipler tarafından kan alındı. Bağışçılara, bisküvi, su ve maden suyu ikram edildi.

Törene, Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Söbüoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Yöndem, Esnaf Odası Başkanı Oğuz Çakırcalı, Kızılay İlçe Başkanı Ömer Faruk Uçar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA