Çiftçiler Ürünlerini Kendileri Satıyor

Kütahya’ın Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, köylülerin kendi yetiştirdikleri ürünleri ilçe pazarında satmasının çok önemli olduğunu bildirdi.

Çiftçiler Ürünlerini Kendileri Satıyor
Esnafa bol ve bereketli kazançlar temennisinde bulunan Başer, esnafın istek ve taleplerini dinledi. Başer, Çavdarhisar pazarımızda köylü vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Köylülerimiz, kendi ürettikleri ürünleri pazarda satma imkanı buluyorlar’’ dedi.

İlçe pazarında esnafları tek tek ziyaret eden Başkan Başer, ’’Köylü vatandaşlarımızın haftada bir kez ilçemizde kurulan açık pazarda yetiştirdikleri ürünleri satmaları ilçe ekonomimiz için oldukça önemli. Dışarıdan ilçe pazarımıza gelen ürünlerle, köylü vatandaşlarımızın sattığı ürünler arasında oldukça yüksek oranda fiyat farkı var. Tarladan ürününü kaldırıp pazara getiren vatandaşlarımız daha ucuza ürün satabiliyor. Kalite olarak da oldukça iyi ürünler. Ayrıca ilçe pazarında ürettiği ürünü satan çiftçimiz, diğer ihtiyaçlarını yine pazar esnaflarımızdan alıp ilçe ekonomisinin kısır döngüden kurtulmasına destek oluyor. Organik olan bu ürünlerin sağlık yönünden faydası da herkes tarafından biliniyor’’ diye konuştu.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA