Amatör Balıkçılara Eğitim Verildi

Tarım ve Orman Yalova İl Müdürlüğü tarafından Çiftlikköy Amatör Balıkçılar Derneği üyelerine amatör balıkçılık eğitimi verildiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, İl Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitime İl Müdürü Suat Parıldar, Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya ve dernek üyesi 42 amatör balıkçının katıldığı belirtildi.

Açıklamada, eğitim öncesi katılımcılara hitap eden İl Müdürü Suat Parıldar'ın Çiftlikköy ilçesinde yeni kurulan Amatör Balıkçılar Derneği'nin doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın devamını sağlamak açısından çok önemli olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Amatör balıkçılara verilen eğitimde, amatör balıkçılık nedir, amatör balıkçılık nasıl, hangi araçlarla ve nerelerde yapılır, amatör balıkçılığın mevzuatı nasıldır, amatör balıkçıların uyması gereken kurallar nelerdir? Amatör balıkçılığa yasaklanmış alanlar ile idari yaptırımlarına yönelik bilgiler verildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca katılımcılara "Amatör Balıkçı Belgeleri" ile katılım belgelerinin İl Müdürü Suat Parıldar tarafından verildiği ifade edildi.

Kaynak: AA