Vali Salim Demir, 'Egenin İncisi Uşak, Turizm Alanında Ülkenin Parlayan Yıldızı Olacak'

Turizm konusunda Uşak’ın sahip olduğu değerler ve yaşanan gelişmeler hakkında bir açıklama yapan Vali Salim Demir ,son yıllarda her geçen gün gelişen, Egenin incisi Uşak’ın turizm alanında ülkenin parlayan yıldızı olacağını ifade etti.

Vali Salim Demir, 'Egenin İncisi Uşak, Turizm Alanında Ülkenin Parlayan Yıldızı Olacak'
Uşak’ta göreve başladığı günden itibaren yaptığı incelemeler ve aldığı bilgiler ışığında ilin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu gördüğünü vurgulayan Vali Demir; “Bu potansiyeli ortaya çıkartacak önemli projelere imza atılmış. Bunlardan birisi cam teras projesi. Bu ve benzeri projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uzunluk bakımından dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Büyük Uşak Kanyonu, Banaz, Ulubey ve Karahallı sınırları içerisinde bulunmasıyla ilimiz turizm potansiyeline ayrı bir değer katmaktadır. Ulubey kanyonları, Uşak’ın sahip olduğu turizm potansiyelinin merkezi konumunda. Gördüğüm kadarıyla Ulubey Cam Teras, kanyonları ayrı bir cazibe merkezi haline getirmiş. Yaşlısı, genci, yerlisi, yabancısı herkes şu anda burada cam terasın üzerinde çok farklı bir hissi, çok farklı bir adrenalini yaşıyorlar. Burası gerçekten insanı heyecanlandıran farklı bir atmosfere sahip. Herkesin gezip görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Cam terasın ardından Uşak-İzmir karayolu 40. kilometrede merkez Ulucak köyü sınırları içinde bulunan Taşyaran Vadisi ilimizin ikinci tabiat parkı arasında yer alan Taşyaran Vadisi de ülkemizin en güzel doğal varlıkları arasında yer alıyor. Jeolojik açıdan birbirinden ilginç doğa harikalarını barındıran vadinin yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğunda bir yürüyüş güzergâhına sahip olduğunu, kışın akarsuyun donmasıyla vadinin adeta buzdan akvaryuma dönüştüğünü, bölgede suyun şekillendirdiği kayalar, özgün bitki örtüsü ve doğal güzelliklerle dikkatleri üzerine çekeceğini Vadide yapılan düzenlemelerle turizme kazandırılan Taşyaran Vadimiz her geçen gün daha çok ziyaretçinin uğrak noktaları arasında girmiş bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Termal turizm konusunda da Uşak ilinin sahip olduğu potansiyelin yapılan yeni tesislerle bir bir ortaya çıkmaya başladığı bilgisini veren Vali Demir, “Uşak termal turizm alanında bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir potansiyele sahiptir. İlimiz, Banaz ilçesinde bulunan ve doğasıyla ayrı bir özelliğe sahip olan Hamam Boğazı Termal Turizm alanının yanı sıra il merkezinde bulunan Kayağıl Termal merkezi ile termal turizm açısından önemli bir potansiyel barındırmaktadır. Turizm tek başına olabilecek bir sektör değildir. Turizm, birçok sektörü kuşatması gereken bir konudur. Dolayısıyla Uşak altyapısıyla buna hizmet etmeye hazırdır” dedi.

İlin ülke ve dünya çapında tanıtılmasına yönelik girişimlerin ve tanıtım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Salim Demir, ilimizin tanıtımına ilişkin gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da şunları söyledi: “İl olarak katıldığımız yurt içi ve yurt dışı fuarlarda Uşak’ın turizm potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmaya, yeni bir destinasyon olarak tanınmasına gayret sarf ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışından Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acenteleri temsilcileri, yatırımcılar ve gazetecilerden oluşan heyet, termal kaynaklarda ve Büyük Uşak Kanyonları ve Cam Terasta incelemelerde bulunmak üzere Uşak’a geldi. Uşak, Dünyada ve Türkiye’de Termal Turizmin Gelişimi, Termal Turizm Geliştirme Politikası ve Uşak’ta Termal Turizm, Sağlık Turizmi Kapsamında Termal Turizm, Termal Turizmde Türkiye’deki Son Gelişmeler, Termal Turizmde Kür Merkezleri Entegrasyon Çalışmaları gibi konuların değerlendirileceği çalıştaylara da ev sahipliği yaparak konunun en geniş şekilde gündemde kalmasını sağlanmıştır.”

Akmonya, Blaondus ve Banaz ilçesinde yürütülen antik kent kazıları ilin köklü tarihine ilişkin yeni bulguları ortaya çıkarmakta olduğunu da vurgulayan Vali Salim Demir, “Antik kent alanlarında yürütülen kazılar, döneme ait medeniyetlerin gün yüzüne çıkmasını sağlarken, ziyarete açılan yeni arkeoloji müzemiz de sahip olduğumuz kültür ve medeniyetimizi en iyi şekilde sergileme imkânı sunmaktadır. Karun Hazinesi gibi nadide eserlerin yanında çok sayıda kıymetli tarihi eserin modern bir yapı içinde ziyaretçilere teşhirinin sağlandığı Arkeoloji Müzemiz ilimize gelecek yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Eşme Kilimi, Uşak Halısı topraklarımızın sıcak renklerini yansıtırken, coğrafi işaret tescili yapılan Uşak Tarhanamız da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasına girerek ilimizin tanıtımına katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Ulusal yayın yapan yazılı ve görsel basın medya guruplarının Uşak’a yaptıkları toplu ziyaretler de iç ve dış turizm ile yatırımcılar açısından dikkatlerin Uşak’a çekildiğini belirten Vali Salim Demir, “Türkiye, dünyada turizm açısından sahip olduğu varlıklar itibariyle müstesna ülkeler arasında yer alıyor. Ege Bölgemiz de turizm açısından her geçen yıl ilerleme kaydetmektedir. Egenin bir incisi olan İlimiz de bölgenin turizmdeki avantajlarından faydalanabilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Ege Bölgesine gelen herkesi Uşak’taki tarihi ve doğal güzelliklerimizi kefşetmeye davet ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Kaynak: İHA