Malatya'da, 'Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi' Verildi

Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci ve öğretmenlere "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığının talimatı doğrultusunda 2018-2019 eğitim öğretim yılında alınan trafik tedbirleri kapsamında okul önlerinde yaşanması muhtemel trafik kazalarının önlenmesi amacıyla "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli şekilde 69 okuldan 350 öğrenci, 58 öğretmen ve 4 veliye eğitim verildi. Eğitime katılanlar gönüllü olarak, okul geçitlerinde görev alacak.

Eğitime katılan okul geçidi görevlilerine eğitim sırasında trafik kuralları, trafik işaret, levha ve cihazları, trafiğin sevk ve idaresinde dikkat edilecek usul ve esaslar, taşıtların durdurulması ile yönlendirilmesi sırasında dikkat edilmesi gerek emniyet tedbirleri teorik olarak anlatıldı.

Uygulamalı eğitim sırasında, geçit görevlisinin vereceği işaret ve yön tayini esasları, görevlinin okul önlerinde veya geçitlerde kendi can güvenliğinin korunması amacıyla bulunabileceği yer ve noktalar gösterildi.

Ayrıca ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması için uygulamaya konulan "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Kampanyası", "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" ile birleştirildi.

Bu kapsamda çocuklara trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini ve okul arkadaşlarını uyarmaları amacıyla kırmızı düdük dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA