Kulakları Kesik Halde Bulunan Yavru Köpeğe Şefkat Eli

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde iki kulağı tamamen kesilmiş halde bulunan yavru köpek, tedavi altına alındı.

Kulakları Kesik Halde Bulunan Yavru Köpeğe Şefkat Eli


Doğubayazıt Belediyesi yakınlarında iki kulağı kesilmiş yavru köpeği gören polis ekipleri durumu belediye görevlilerine bildirdi.

İhbarı değerlendiren veteriner hekimler, kulakları kesik yavru köpeği belediyenin Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı'na getirdi.

Burada veteriner hekim Mahmut Babur tarafından yapılan ön incelemede yavru köpeğin iki kulağının tamamen kesildiği ve aşırı kan kaybettiği belirlendi.

Hemen ameliyata alınan yavru köpek, kanamasının durdurulması sonrası rehabilitasyon ünitesinde antibiyotik ve serum tedavisine alındı.

- "Yavru köpek uzun süre aç ve susuz kalmış"

Doğubayazıt Belediyesi Veteriner Hekimi Mahmut Babur, AA muhabirine, emniyet güçlerince yapılan ihbar üzerine bölgeye gittiklerinde köpeği bitkin vaziyette bulduklarını söyledi.

Köpeğin kulaklarının kesildiği bölgenin üzerini başarılı operasyonla diktiklerini anlatan Babur, "Israrla halkı bilgilendirmemize rağmen bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Öncelikle şunu bir kez daha söyleyeyim, bu çok büyük bir suçtur. Hayvan hakları ülkemizde yasalarla güvence altına alınmıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA