Enflasyonla Mücadeleye Katılan Firmalar Ödüllendirildi

Lüleburgaz ilçesinde, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına destek veren 19 firmaya plaket verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca uygulamaya konulan Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen kampanyaya katılarak destek veren firmaların ödüllendirilmesi için Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odasında (LTSO) tören düzenlendi.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, törende yaptığı konuşmada, ekonomide enflasyon etkisinin birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağına inandığını ifade etti.

Döviz kurlarında bir süre önce daha çok dış etkenler nedeniyle dalgalanmalar yaşandığını, bu süreçte ciddi bir ekonomik dar boğaz oluştuğunu, enflasyonda ciddi bir değişim söz konusu olduğunu, faizlerin yükseldiğini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Hepimiz aynı gemideyiz. Bu süreçte bu krizi ekonomideki sıkıntıyı bir avantaj olarak düşünenler de oldu. Bunu fırsatçılığa çevirenler oldu. Bununla ilgili de hükümetin ciddi bir çalışması var. Bu hareketlenmeyi vatandaşa zam olarak fiyat artışı olarak yansıtanlar oldu ama bu bir fırsat değil tam tersine kendi bindiğin dalı kesmekten öte bir şey değil. Burada hep beraber ortak hareket edip ortak sorumluluk almak zorundayız. Bir sıkıntı varsa bu daha çok da dış etkenlerden dolayıysa oluşan bir sıkıntıysa bir milli ve yerli duruş sergilemek zorundayız. Kendimize biraz daha çeki düzen vermek zorundayız."

LTSO Başkanı İlhami Cebelli de Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na en etkili şekilde destek vermeye çalıştıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mustafa Kaya, Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver ile LTSO Başkanı İlhami Cebelli, programa destek veren 19 firma temsilcisine plaket verdi.

Kaynak: AA