Elazığ'da 'Salçalı Köfte' Festivali Yapılacak

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, kentte bu yıl ilk defa Salçalı Köfte Festivali düzenleneceğini bildirdi.



Arslan, yaptığı açıklamada, bir gastronomi kenti olan Elazığ'ın önemli lezzetlerinden biri olan salçalı köftenin lezzetini tüm dünyaya duyurmak adına ETSO'nun ana sponsorluğunda festival düzenleneceğini belirtti.

Salçalı Köfte Festivali'nin Elazığ'ın gastronomi alanında sahip olduğu çeşitliliğin tanıtılması ve markalaşması noktasında atılan çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"İlimiz bilindiği üzere sahip olduğu yemek çeşitliliği ile ülkemizde ikinci sırada yer almaktadır. Elazığ mutfağı kendisine has birçok lezzetle markalaşmayı hak etmektedir. Bu değerlerimizin marka haline gelmesi noktasında çok ciddi çalışmalar yaptığımız bütün Elazığ'ın malumudur. Bu noktada ilimizin sahip olduğu önemli lezzetlerden biri de salçalı köftedir. Türkiye'de sadece Elazığ'da bulunan salçalı köftenin bilinirliğinin arttırılması, markalaşması ve dünyaya açılması adına yapılan festivali önemsediğimizi belirtmek istiyorum."

Arslan, 28 Eylül'de yapılacak olan festivale tüm Elazığ halkını davet ettiklerini belirterek, "Saat 13.00'te başlayacak festival, halk oyunları, köfte sunumu, köfte yarışması, kürsü başı etkinlikleri ile devam edecek. Festival, Emrah Güllü ve Ender Balkır'ın verecekleri konserlerle son bulacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA