Edremit'te Ekmek Gramajı Ve Fiyatının Düşürülmesi Talebi

Edremit ilçesinde fırıncılar, israfın önlenmesi ve vatandaşın daha rahat alabilmesi için 1,5 liradan satılan 270 gram ekmeğin ağırlığının 200 grama düşürülerek 1 liradan satılmasını istiyor.

Edremit Lokantacılar Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Aykut Dürüst, AA muhabirine yaptığı açıklamada, un fiyatında son dönemde çok artış olduğunu söyledi.

Dürüst, temmuz ayında 65 lira olan bir çuval un fiyatının, 115 liraya kadar çıktığını hatırlatarak, "Un fiyatının yükselmesiyle fırıncı arkadaşların çok sıkıntıya girdiğini gördük. Biz de ekmeğe sadece fiyat geçişi yaptık. Üst kuruluşumuz Balıkesir Fırıncılar Birliğinden onay alarak 270 gram ekmeğin fiyatını 1,5 lira olarak belirledik. Bu rakamı aşağı çekelim diye fırıncı arkadaşlardan bir görüş var." dedi.

Fırıncılardan gelen taleple ilgili Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamulleri İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odasına yazı yazacaklarını ve komisyon kurulacağını belirten Dürüst, "Diğer fırıncı arkadaşlarla da istişare yapacağız. Bu istişare sonucunda Edremit halkına düzgün bir ekmek yedirmeyi düşünüyoruz. Tabi arz talepleri alacağız. Biz halkın yanındayız. Halka en ucuz ekmek yedirme taraftarıyız." diye konuştu.

Edremit Körfezinde 40 fırın olduğunu vurgulayan Dürüst, "40 fırıncıyla istişare yapacağız. Hepsiyle görüşeceğiz. 200 gram ekmek israfı öner diye düşünüyorum. Çünkü şimdiki gramaja 20 gram da ilave olunca sanki 2 ekmek gibi oluyor." ifadelerini kullandı.

Edremitli fırın işletmecisi Mustafa Alpay da şu anda 1,5 liradan satılan 270 gram ekmeğin ağırlığının 200 grama düşürülerek 1 liradan satılmasının ekmekte israfın önüne geçeceğini söyledi.

Ekmeğin 1 lira olmasıyla hem ekmek israf ortadan kalkacağını hem de vatandaşın istediği kadar ekmek yiyebileceğini dile getiren Alpay, "1 lira kurtarır bizi. Allah bereket versin. Bizim fazlada gözümüz yok. 200 gram ekmeğin 1 lira olarak belirlenmesini istiyoruz. Herkese bir ekmek. Bir ekmek masaya konduğu zaman iki kişi bir ekmeği rahat yiyebilsin." dedi.

Kaynak: AA