ÇOMÜ'de 2018-2019 Akademik Yıl Açılışı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ), 2018-2019 akademik yılı açılış töreninde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. HasanMandal, "Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde DurumDeğerlendirmesi ve Yeni TÜBİTAK Yaklaşımı" konulu açılışdersi verdi.



ÇOMÜ Troia Kültür Merkezindeki açılıştörenine, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, rektör yardımcıları, dairemüdürleri, siyasi partilerin il başkanları, akademisyenler ve çok sayıdaöğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nınokunmasıyla başlayan tören, müzik dinletisi ve ÇOMÜ'yüanlatan tanıtım filmiyle devam etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer, üniversitelerinin kuruluşunun 26. yılında yeni eğitim-öğretim yılına 52 bin915 öğrenciyle girdiğini, 18 bin 700 civarında öğrencinin önlisans, 28 bin 600 civarında öğrencinin lisans, yaklaşık 6 binöğrencininse lisans üstü öğrenim gördüğünü söyledi.

Yeni akademik yıla 4 enstitü,16 fakülte, 6 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulunda bin 692 öğretimelemanıyla başladıklarını anlatan Acer, "Şahsımın üniversitemiz rektörü olarakgörev yaptığı yaklaşık son 3 yıl içerisinde üniversitemizher şeyden önce FETÖ yapılanmasından kurtulup, huzurla çalışanbir üniversite haline gelmiş, aynı zamanda geniş bireğitim-öğretim ve spor altyapısı gelişimi yaşamış, akademikkalite sıralamalarında daha üst basamaklara tırmanmış,öğrencilerin daha çok beğendiği üniversite halinegelmiştir." dedi.

TÜBİTAK BaşkanıProf. Dr. Hasan Mandal, "Bilim, Teknoloji ve YenilikEkosisteminde Durum Değerlendirmesi ve Yeni TÜBİTAK Yaklaşımı"konuşmasıyla akademik yılın ilk dersiniverdi.

Mandal, bilim, teknoloji ve yenilik içerisindeTürkiye ekonomisinin 2023 hedeflerini ve TÜBİTAK'ın bu konudakiçalışmalarını slayt eşliğinde detaylı bir şekildeanlattı.

Tören, Yücel Acertarafından, Hasan Mandal'a hediyetakdimi ve 2018 yılında başarılı olan akademisyenlereödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA