Büyükelçi Yıldız'dan Erbil Maarif Okulu'na Ziyaret

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, geçen hafta açılan Erbil Uluslararası Maarif Okulu'nu ziyaret etti.

Büyükelçi Yıldız'dan Erbil Maarif Okulu'na Ziyaret
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ın Erbil kentinde geçen hafta açılan Uluslararası Maarif Okulu'nu ziyaret etti.

Büyükelçi Yıldız, Musul kentindeki temaslarının ardından Erbil'e geçti. Burada geçen hafta resmi açılışı yapılan Erbil Uluslararası Maarif Okulu'nu ziyaret eden Yıldız, okulda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbil Uluslararası Maarif Okulu'nun Irak'ta Türk kurumlarına bağlı ilk okul olması açısından önemli olduğunu söyledi.

Okulda Irak'ın tüm kesimlerinden öğrenci bulunduğunu belirten Yıldız, "Arap, Kürt, Türkmen, Ezidi, Hristiyan öğrenci var. Okulda aynı zamanda uluslararası öğrenciler de bulunuyor." dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) okulun açılışında sergilediği iş birliğine işaret eden Yıldız, FETÖ ile mücadele çerçevesinde de IKBY'den benzer adımlar beklediklerini dile getirdi.

Büyükelçi Yıldız, Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde Irak'ın diğer kentlerinde de okul açmak istediklerini belirterek, "Şimdiye kadar olumlu bir iş birliği ortamı sağladık. Biz burada (Erbil) yakalamış olduğumuz ivmeyi tüm Irak'a da yaymayı arzuluyoruz." diye konuştu.

Erbil Uluslararası Maarif Okulu'nun Türkiye'nin eğitim tecrübesi açısından Irak'ın geneli için iyi bir örnek oluşturduğunu vurgulayan Yıldız, okulun Irak ile dostluk ilişkilerinin daha da ilerlemesine katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Ziyarette Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Musul Başkonsolosluğu görevine atanan Mehmet Küçüksakallı ve TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş da yer aldı.

Erbil Uluslararası Maarif Okulu'un resmi açılışı, Türkiye ve IKBY'den üst düzey yetkililerin katılımıyla geçen hafta yapılmıştı.

Kaynak: AA