Bingöl'de İçme Suyu Hattında Onarım Başlatıldı

Bingöl Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Şemo ile Kürük isale hatlarında bakım ve onarım çalışması başlattı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, fen işleri müdürlüğünce Şemo Deresi'nde yürütülen içme suyu hattı çalışmalarını inceledi.

İçmesuyu hattı, depo bakımı, hazne yenileme, dere ıslah ve vana değişim çalışmalarını inceleyen Barakazi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Barakazi, Şemo Deresi'nde bulunan içme suyu hattının tamamen yenileneceğini söyledi.

Kentte 40 yıldır kullanılan asbest boruların polietilen borularla yenileneceğini belirten Barakazi, şöyle konuştu:

"Toplama kaptajları, ana depo terfi merkezi, su motorları, elektrik aksamları ve su haznelerini yeniliyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla içme suyumuz daha hijyen koşullarda depoya aktarılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla saniyede 20 litre akan suyumuz, 45 litreye ulaşacak."

Şemo hattındaki çalışmalara eş zamanlı olarak Kürük isale hattında da çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Barakazi, 222 metrelik yeni hat ve vana odası yapılacağını bildirdi.

Çalışmalar kapsamında 49 vantuz ve tahliyelerin yenileneceğini kaydeden Barakazi, şunları kaydetti:

"Kürük isale hattı komple gözden geçiriliyor. Bu kapsamda toprak dolgu altında kalan kısım yenileniyor. Şemo ve Kürük isale hatlarındaki çalışmaların tamamlanmasıyla suyumuzu hem emniyete almış hem de miktar ve kalitesinde artış sağlamış olacağız."

Kaynak: AA