ADYÜ Mehmet Erdemoğlu Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi Açılıyor

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin açılacağı bildirildi.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yapımı tamamlanan ve bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden ADYÜ Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 26 Ekim Cuma günü açılışının yapılacağı bildirildi.

İlçede 625 dönüm alan üzerine kurulan Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde 4 amfi derslik, 3 atölye, 4 stüdyo çalışma alanı, 2 bilgisayar laboratuvarı ve dört derslik ile idari bölümlerin yanı sıra, kütüphane, toplantı ve seminer salonu gibi sosyal donatılarda bulunuyor.

Yapımı tamamlanan fakültenin açılışı 26 Ekim Cuma günü saat 14.00'de yapılacak. Erdemoğlu ailesinin eğitim yatırımlarının en büyüğü ve en önemlisi olan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, bu yıl ilk öğrencilerini aldı.

Besni ilçesinin gelişimine önemli katkı sağlayacak olan fakültenin, Erdemoğlu Holding Onursal Başkanı Merhum Mehmet Erdemoğlu'nun en büyük hayali olduğunu belirten oğlu Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, şunları kaydetti:

"Merhum babamızın en önemli hayalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Rahmetli babamızın eğitim konusundaki hassasiyeti ve bize verdiği emirler doğrultusunda eğitime yatırımlarımızı imkanlar ölçüsünde aralıksız sürdürüyoruz. Babamızın ve bizlerin doğup büyüdüğü bu topraklarda bir fakülte açmanın gururunu yaşıyoruz.

Erdemoğlu ailesi olarak, ülkemizin yarınları olarak gördüğümüz gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmayı en önemli sorumluluğumuz olarak görüyoruz.Fakültemizin açılışını 26 Ekim 2018 tarihinde saat 14.00'de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tüm halkımızı açılış törenimize bekliyoruz."

Kaynak: AA