Adıyaman'daki Sağanak

Kentte dün gece etkili olan şiddetli yağış sonrasında oluşan selin yol açtığı zarar, gün ağarınca ortaya çıktı Tek katlı bir evin toprak damının bir bölümü çöktü, belediye ekipleri sel nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda biriken çamuru temizledi ve evlerin bahçelerindeki sel sularını tahliye etti.

Adıyaman'da dün gece etkili olan şiddetli yağışın ardından oluşan selin neden olduğu zarar, gün ağarınca ortaya çıktı.

Kent merkezinde dün gece saatlerinde etkili olan sağanak sonrası yaşanan sel nedeniyle, bazı cadde ve sokaklarda biriken çamur Adıyaman Belediyesi ekiplerince temizlendi.

Ekipler, bazı evlerin bahçelerindeki su birikintilerini de tahliye etmeye çalışıyor.

Öte yandan, Yavuz Selim Mahallesi'nde Abdurrahman Atalay'a ait evin yatak odasının toprak damı çöktü. Bu sırada odada kimsenin olmaması can kaybını önledi.

Atalay'ın komşusu Ahmet Kalaycı, gazetecilere, "Dün akşam şiddetli yağış vardı. Evde oturduğumuz sırada büyük bir gürültü duyduk. Dışarı çıktığımızda komşumuzun evinin odasında çökme meydana geldiğini gördük. Hemen aileye yardım edip dışarı çıkardık." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Şevket Yılmaz ise yağıştan dolayı mahallede sel meydana geldiğini belirterek, "Adıyaman'da ilk defa böyle bir şey gördüm. Mahallede ev ve araçlar zarar gördü. Belediye ekipleri, detaylı bir çalışma yapıyor. Sel sonrası mahallede çamur oluştu." dedi.

Samsat ilçesinde dün gece yaşanan sağanak sonrasında sele kapılan 120 küçükbaş hayvan telef olmuş, bir ahırın duvarı çökmüş, yollar, araç ve arı kovanları zarar görmüştü.

Kent merkezinde ise bazı cadde ve sokaklarda, özellikle iş merkezleri önünde su birikintileri oluşmuştu. Karadağ'ın eteklerinden gelen sel sularının beraberinde taşıdığı taş, toprak ve ağaç dalları mazgalların tıkanmasına neden olmuş, bu yüzden cadde ve sokakları su basmıştı.
Kaynak: AA