Yılın Ahisi Ve Kalfasına Bakan Pekcan'dan Tebrik

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İzmir'de yılın ahisi seçilen otel işletmecisi Nuri Kamiloğlu ile yılın kalfası seçilen kasap İhsan Emre Yıldırım'ı gönderdiği mektupla tebrik etti.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Pekcan'ın, İzmir'de yılın ahisi seçilen otel işletmecisi Nuri Kamiloğlu ile yılın kalfası seçilen kasap İhsan Emre Yıldırım'ı tebrik etiği mektuplar, İzmir Ticaret İl Müdürü Şahin Ersü tarafından muhataplarına verildi.

Pekcan, gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Bir milletin gücü ve devamlılığı, geçmişte geliştirdiği temel idealler ve müesseseleriyle olan bağlarını sürdürmesine de bağlıdır. Şehirlerimizin ahileri, kalfaları ve çırakları, Ahilik mirasının temsilcisi ve taşıyıcısıdır. İktisadi hayatın Ahilik prensipleriyle devam etmesinde çok önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiniz.

En büyük sermayemiz olan birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi, evlatlarımızın Ahilik ilkeleri doğrultusunda yetiştirilmesi, bu iş ahlakının benliğimizde oluşması ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir."

Açıklamada görüşlerine yer verilen yılın ahisi Nuri Kamiloğlu da çocukluğundan beri iş hayatının içinde olduğunu aktararak, müşteri tercihlerini ve memnuniyetini ön planda tuttuğunu kaydetti.

Kaynak: AA