'Uyuşturucuyla Mücadelede Birleşmek Zorundayız'

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay: 'Hangi görüşten, düşünceden, toplumun hangi kesiminden olursak olalım uyuşturucuyla mücadele etme konusunda birleşmek zorundayız. Uyuşturucu söz konusu olduğunda kırmızı çizgimiz ideolojimiz değil, gençlerimiz olsun'

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, uyuşturucuya karşı mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Hangi görüşten, düşünceden, toplumun hangi kesiminden olursak olalım uyuşturucuyla mücadele etme konusunda birleşmek zorundayız. Uyuşturucu söz konusu olduğunda kırmızı çizgimiz ideolojimiz değil, gençlerimiz olsun." dedi.

Ay, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin uyuşturucuya karşı verdiği mücadeleleri örnek göstererek, sanatçı, gazeteci ve devlet yetkililerinin el ele verip, uyuşturucuya karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Uyuşturucuyla mücadelenin, Türkiye vatandaşı olan yaklaşık 81 milyonun tümünü ilgilendiren bir sorun olduğuna işaret eden Ay, "Bu konu ne sadece polisiye yöntemlerle çözülebilir ne de sadece belli bir kesimin çabalarıyla son bulabilir. Mücadelemizde, istisnasız herkes elini taşın altına koyması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Ay, 7'den 77'ye herkesin elinden geleni ortaya koyup, mücadeleye destek vermeye çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Özellikle sanatçılara, sporculara, gazetecilere, aydınlarımıza kısacası toplumun önünde giden herkese, uyuşturucuyla mücadeleye destek vermeleri için açık çağrı yapıyoruz. En azından bir sosyal medya mesajıyla da olsa konuyu kamuoyunun gündemine getirebilirler. Af tartışmaları çerçevesinde konu, siyasilerin gündeminde fakat bu konu sadece siyasilerimizin omuzlarına bırakabileceğimiz bir mesele değildir. Ancak biz de sıcak gündemle birlikte yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, tüm bakan ve milletvekillerine uyuşturucuyla mücadele noktasındaki görüşlerimizi içeren mektuplarımızı gönderdik. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, milletvekillerimizden olumlu geri dönüşler aldık."

Siyasetçilere gönderilen mektuplarda, zehir tacirlerinin salınmasının veya cezaevlerinde tutmanın çözüm olmayacağının, çözümün etkin rehabilitasyonla gerçekleşebileceğinin belirtildiğini vurgulayan Bilal Ay, sözlerini, "Çünkü cezaevinden çıkan torbacıların yeniden aynı işi yapmalarının önüne geçilmesi şarttır. Uyuşturucu herkes için bir tehdittir lakin gençlerimiz daha büyük risk altındadır. Hangi görüşten, düşünceden, toplumun hangi kesiminden olursak olalım, uyuşturucuyla mücadele etme konusunda birleşmek zorundayız. Uyuşturucu söz konusu olduğunda kırmızı çizgimiz ideolojimiz değil, gençlerimiz olsun." diye tamamladı.
Kaynak: AA