Serdivan Fikir Ve Sanat Akademisi'nde İlk Ders Yapıldı

Güz dönemine 17 farklı branşla start veren Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde, yeni dönemin ilk dersi yapıldı.

Açılış dersi öncesi İslam Felsefesi Araştırmacısı Prof. Dr. Mahmut Kaya ile bir araya gelen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, akademi faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Alemdar, akademinin bilimsel, felsefi ve sanatsal çalışmaları desteklemek amacıyla 2012 yılında hizmet vermeye başladığını belirterek, bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası konferansa ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Akademinin 24 saat hizmet veren kütüphanesiyle araştırmacılara felsefe, sanat ve sosyal bilimler alanında geniş bir literatür sunduğunu anlatan Alemdar, aylık yayımlanan şehir kültürü gazetesi Serdivan Ajans'ın da bu çatı altında hayat bulduğunu kaydetti.

Ziyaret sonrası öğrencilerle buluşan Kaya, "Medreseden Üniversiteye Bilginin Serüveni" konulu bir söyleşi yaptı.

Son 40 yılda Türkiye'nin eğitim noktasında ortaya koyduğu çalışmaları başka bir milletin yapamadığına işaret eden Kaya, "Gelecek yıllar bizim yıllarımız olacaktır. Şu an Türkiye'de yaklaşık 25 milyon öğrenci, 200 üniversite var. Biliyorsunuz nicelikler nitelikleri ortaya çıkarır. Dolayısıyla bu beni, önümüzdeki yıllar adına umutlandıran bir gelişme. Gençler çok çalışın, gelecek bizim." şeklinde konuştu.

Kaya, etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA