Selim Modern Kent Meydanı'na Kavuştu

Yaklaşık 8 bin metrekare alan üzerine yapılan Kent Meydanı düzenlenen tören ile hizmete girdi.

Selim Modern Kent Meydanı'na Kavuştu
Düzenlenen törene; Kars Valisi Rahmi Doğan, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kaymakam Zafer Yiğit, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, “2014’te görevi devraldığımız ilçemiz için adeta koştuk. AK beni anlayışımızla hakka hizmet halka hizmet diyerek elimizden geldiği kadar ilçemize hizmet etmek için sırasıyla yapmaya çalıştık. Biz bu hizmetleri ilçemize kazandırırken ve size hizmet ederken bize bu desteği elbette ki birileri veriyor. Bu tür hizmetleri biz isteriz birileri de veriyor. Arslan ve Kılıç söz konusu Selim olunca hiçbir zaman desteklerini esirgemeyerek bizlere destek veriyorlar sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz belediyecilikte hizmet yaparken biz gönül belediyeciliği biz yol yaparken gönüllere de yol yapmayı ihmal etmeyerek yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam ediyoruz. Güzel bir meydan yaptık. Bu il ve ilçelerde olmazsa olmazlarından biriydi ve bunu da başardık. Biz çok şanslıyız, bu şansımızda Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın yanımızda olmasıdır. Daha nice hizmetleri yapmayı niyaz ediyoruz. 8 bin metrekare alan üzerinde yaptığımız bu meydan ferah, rahat bir ortam sağladık” dedi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Belediyeler insanımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere şehirlerin altyapısını da esas alarak hizmet alanları oluşturmak ve şehrin insanının ihtiyaçlarını karşılamak için görev yaparlar. Gücünü devletten alırlar, desteğini devletten alırlar, kendi kaynaklarını oluştururlar ve insanına hizmete dönüştürürler. Belediyelerin ana görevi bu. Tabi bunu yapabilen var yapmayan var, az yapan var. Arkasında Hükümetin gücünü, kudretini alabilenler var, proje belediyeciliği yapanlar var veya bunu az yapabilen var. Bu sonuçta insanımızın daha az veyahut da daha fazla hizmet alabilmesinin de yolunu açan bir süreç. Sağolsun Selim Belediyesi başta olmak üzere Kars’ta bizimle uyumlu olan, hükümetimizin gücünü arkasına alan ve teknik manada da kendini ehlileştirmiş belediyeler insanımıza daha fazla hizmet ediyorlar” diye konuştu.

Son olarak söz alan 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Doğrusu halka hizmeti hakka hizmet bilerek çalıştığımızı sizler ziyadesiyle biliyorsunuz. Nerede olursak olalım, hangi görevde olursak olalım, hangi sorumluluğu almış olursak olalım onun hakkını verebilmek adına ekip anlayışıyla gerçekten gecemizi gündüze katıyoruz. AK Parti hükümetleri olarak 2002’den beri tam 16 yıl olmuş, ülkenin her tarafına 780 bin kilometrekareye hizmet etmek, vatandaşa hizmetkarlık etmek şiarıyla gayretimizi ortaya koyuyoruz. Buna herkes şahit. Elbette ki merkezi hükümetin kaynakları çerçevesinde hizmet edilecek alanlar var, belediyelerin yapacağı hizmetler var yine oluşturulan imkanlar çerçevesinde İl Özel İdaresinin, ilçelerde Kaymakamların, Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin köylerimize de hizmet götürmesi anlamında bir gayreti var. Bütün bunlar ahenk içerisinde olursa, uyum içerisinde olursa sonuç almak mümkün” şeklinde konuştu.

Arslan, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Yol arkadaşlığı yaptığımız milletvekillerimiz ile çok uyumlu bir şekilde ilimize hizmet etmek için Ankara’dan hizmet getirmek için uğraşıyoruz. Aynı zamanda Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclisi Üyelerimiz, Muhtarlarımız aynı gayrete ayak uyduruyorlar, aynı gayretle çalışıyorlar. Vatandaş arasında köprü olmaları adına, bizlerle vatandaş arasında bilgi alışverişi yapıp onların taleplerini getirip bizim yaptıklarımızı anlatmak adına da teşkilatlarımız önemli. Bütün bu hizmetleri yaparken elbette ki devleti temsilen burada mülki idaredeki Valilerimiz, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız gerçekten önemli. Biz bu dönemde şanslı bir dönem yaşadık. Rabbim nasip eyledi Cumhurbaşkanımızın onayları, Başbakanımızın şimdiki Meclis Başkanımızın teklifleri ile yaklaşık 26 ay bakanlık yaptık, bakanlık imkanlarıyla ilimize ve ilçelerimize hizmet ettik. Bütün bunları yaparken eğer bu ekip uyumu olmazsa, bu ekip anlayışı olmazsa sonuç elde etmek mümkün değil.”

Yapılan konuşmalardan sonra Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun günün anlam ve önemine binaen 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’a ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’a Selimli kızlar tarafından dokunan el ürünü halı hediye etti. Milletvekili Arslan ve Kılıç, hediye edilen halıların belediye de daha güzel duracağını belirterek, halıların Başkan Altun’a belediye binasında sergilenmek üzere verdi.

Yapılan konuşmalarının ardından Kent Meydanı’nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetliler Kent Meydanı’nı gezdi.
Kaynak: İHA