PTT 178'İnci Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

PTT’nin 178. kuruluş yıldönümü, yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

PTT 178'İnci Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Kars Valiliği önünde gerçekleştirilen törende PTT Kars Başmüdürü Halit Arslan, Atatürk anıtına çelenk sundu. Bazı PTT çalışanları ve şube müdürlerinin de katıldığı törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Kutlama programı kapsamında PTT Kars Merkez Şubesine işlem yaptırmak için gelen günün 178. müşterisi Levent Acarlı büyük sürpriz yaşadı. PTT’nin kuruluş yıl dönümüyle aynı rakamları taşıyan 178 numaralı sıra numarasını alan Acarlı’ya Başmüdür Halit Arslan tarafından PTT Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 15 Temmuz anısına bastırılmış özel pullar hediye edildi.

Sürpriz yaşayan Levent Acarlı da aldığı hediyeden dolayı mutluluklarını dile getirerek, tüm PTT çalışanlarına ve Başmüdür Halit Arslan’a teşekkür ederek bu önemli günlerini kutladı.

PTT Kars Baş Müdürü Halit Arslan, bugün PTT’nin 178’inci Kuruluş Yıldönümünü kutlamakta olduklarını belirtti.

Arslan, 23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak kurulan ve 1871 tarihinde Telgraf Müdürlüğü ile birleştirilen kurumun, Posta ve Telgraf Nezareti olarak faaliyetlerine devam ettiğini hatırlattı. Arslan, Cumhuriyetin ilk yıllarında İçişleri Bakanlığına bağlı olan PTT’nin, 1933 yılında Bayındırlık Bakanlığına, 1939 yılında da Ulaştırma Bakanlığına bağlandığını söyledi.



PTT camiasının iki asra yaklaşan tarihi ve 4 bin 500’den fazla işyeri, 45 bine yaklaşan deneyimli personele hizmet verdiğini ifade eden PTT Kars Baş Müdürü Halit Arslan, “Camiamız, sahip olduğu araç gereç ve modern alt yapısı ile Ülkemizin en ücra köşesine hizmet götürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır. Bu gün Parasal Posta, Bankacılık, Posta ve Lojistik ana başlıkları altında 700’den fazla hizmet türünde en hızlı en güvenli ve en avantajlı şekilde hizmet vermektedir. Günlük hayatımızda her türlü tahsilat ve ödemelerin en kolay yolu bir PTT işyeridir. Bu gün ilimiz dahilinde PTT 10 Merkez 1 Şube olmak üzere toplam 11 işyerimizle halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız. Tüm halkımızı hizmetlerimizle tanışmaya ve yaralanmaya iş yerlerimize bekliyor, daha nice güzel yıllar dileği ile bu mutlu günümüzde bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA