(ÖZEL) KKTC'nin En Büyük Partisi, Parti Genel Başkanlığı Seçimlerine Hazırlanıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en büyük partisi Ulusal Birlik Partis (UBP) 27-28 Ekim tarihlerinde partinin yeni genel başkanını seçmek için kurultay düzenleyecek. Parti Genel Başkanlığı için 4 isim, 72 kişiden oluşacak Parti Meclisi içinde yaklaşık 150 aday yarışıyor.

(ÖZEL) KKTC'nin En Büyük Partisi, Parti Genel Başkanlığı Seçimlerine Hazırlanıyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en köklü ve en büyük partisi Ulusal Birlik Partisinin 27-28 Ekim tarihlerinde yapacağı Kurultayına günler kala yarış hız kesmeden devam ediyor. Ulusal Birlik Partisi (UBP) yeni yönetimini 27-28 Ekim de yapılacak kurultayla belirleyecek. Parti Genel Başkanlığı için 4 isim, 72 kişiden oluşacak Parti Meclisi için de yaklaşık 150 aday yarışıyor.

İlk icraat parti tüzüğünde değişiklik olacak

Başkanlık yarışının en güçlü adaylarından olan Faiz Sucuoğlu ise konu hakkında İhlas Haber Ajansı muhabirine detaylı bir röportaj verdi. Sucuoğlu öncelikle kurultaydan adının çıkması halinde yapacağı ilk icraatlar arasında parti tüzüğünde güncellemeler olacağını belirtti.

Sucuoğlu bunun yanı sıra parti içerisinde bir siyaset okulunun açılacağını, her sektörden kişilerce kurulacak bir komite oluşturacağını belirtti

Parti TV - Radyo’su kurulacak

Medyanın önemine değinen Sucuoğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran bir parti olmalarına rağmen UBT’nin bir televizyon ve radyo kanalının olmadığını, gazetelerinin ise geniş kitlelere ulaşamadığını vurguladı. Sucuoğlu seçilmesi halinde yeni dönemde televizyon ve radyo kanalının kurulumunu gerçekleştireceğini ve gazetelerinin içeriklerinin zenginleştireceğini belirtti.



KKTC kendine yeten bir ülke olmalı

Parti ile taban arasındaki son 3 yıldır ortaya çıkan çok ciddi kopukluklar olduğunu belirten Sucuoğlu, yapacağı bir diğer icraati olarak bu yabancılaşmayı ortadan kaldırmak olarak gösterdi. Parti içi örgütleri ziyaret edeceklerini belirten Sucuoğlu bu sayede örgütlerin sıkıntıları masaya yatırılarak çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

KKTC’nin kendisine yeten bir ülke olmasını istediklerini belirten Sucuoğlu yeni dönemde radikal kararlar alınacağının altını çizdi.

Aynı zamanda Lefkoşa Milletvekili olan Faiz ekonominin canlanması için belli bölgelerin serbest bölge ilan edilmesi gerektiğini belirterek KKTC’nin ulaşım problemine dikkat çekti. Sucuoğlu özelikle Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batmasından sonra uçak biletlerinin fiyatlarında haksız bir artış yaşandığını belirtti.

Sucuoğlu seçilmesi halinde bu durumun iyileşmesi yönünde de çalışmalar yürüteceğinin altını çizdi.

KKTC parlamenter sistemin duvara tosladı

KKTC’deki parlamenter sistemin duvara tosladığını belirten Sucuoğlu ülkede 41 yılda 39 hükümetin oluştuğunu hatırlatarak bunun ciddi bir probleme işaret ettiğini söyledi.

Sucuoğlu KKTC’de önümüzdeki dönemlerde başkanlık sistemi tartışmalarının daha da artabileceğini ifade etti.

Başkanlık sistemin Halk ile tartışılması gerektiğini ve sistem konusunda halkın bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Sucuoğlu sistem değişikliği için referandumun yapılabileceğini aktardı.

KKTC’nin ekonomisinin sorunlarının çözümü Türkiye

KKTC’deki ekonomik sıkıntıların çözümünün Dünya Bankası yada Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) geçmediğini belirten Sucuoğlu, bu konuda muhatap olunacak isimin Türkiye olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, KKTC’deki ekonomik sıkıntıların çözümlemesin ve Türkiye Cumhuriyetinde ki Kıbrıs’tan sorumlu yetkilerle güven telkinin iyi yapılması halinde konun Türkiye aracılığı ile çözüme kavuşabileceğini söyledi.



"Yolsuzluğun her türlüsüne karşıyız"

KKTC’deki yolsuzluklar hakkında da konuşan Sucuoğlu ülkede yapılan her türlü yolsuzluğa karşı olduklarını ve bununla mücadele konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Başbakan Tufan Erhürman’nin 6 ay önce yolsuzluk ile mücadele konusunda adım atacaklarını yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Sucuoğlu, geçen süre içerisinde gözle görülür bir şeyin yapılmamasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını aktardı.

KKTC’de 3 bin - 5 bin nüfuslu yerlerde dahi belediye olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu belediyelerde aşırı istihdam yaşandığını ve bu sebeple birçok belediyenin mali kriz yaşadığını belirtti.

Sucuoğlu yeni dönem çalışmaları arasında belediye sayısını 28 den 11’e düşürecek çalışmalarında olduğunu ifade etti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultay seçimlerini değerlendiren Sucuoğlu, şeffaf hakkaniyetli dürüst bir kurultay olmasını arzu ettiğini bunun içinde merkezin gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurguladı.

KKTC Ulusal Birlik Partisinin 27-28 Ekim tarihlerinde yapacağı Genel Başkanlık seçimlerinde Lefkoşa Milletvekili ve mevcut Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu ile Gazi-Mağusa Milletvekili Sunat Atun yarışacak.
Kaynak: İHA