Mersin'de 'Liyakat Ve Siyaset' Konferansı

AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Metin Külünk: 'Türkiye'siz bir dünya sistemi asla inşa edilemez. Yeni dünya düzenin de güç şekillenmesinin belirlenmesinin adresi Türkiye olduğu için Türkiye üzerinde büyük hesaplaşmalar var'

AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Metin Külünk, "Türkiye'siz bir dünya sistemi asla inşa edilemez. Yeni dünya düzenin de güç şekillenmesinin belirlenmesinin adresi Türkiye olduğu için Türkiye üzerinde büyük hesaplaşmalar var." dedi.

Külünk, İçel Muhtarlar Derneğince, merkez Akdeniz ilçesindeki Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Liyakat ve Siyaset" başlıklı konferansta, dünyanın gözünün Doğu Akdeniz'de olduğunu belirerek, İçel'in bu nedenle önemli bir kent olduğunu söyledi.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğuna işaret eden Külünk, "Bu coğrafyada olmanın bir bedeli var. Bu bedel ödenmeden bu coğrafyada millet olarak da devlet olarak da bekanızı sürdüremezsiniz. Anadolu sıradan bir toprak parçası değildir. Anadolu, toprak parçası olarak insanlığın vicdanının kesişme noktasıdır." diye konuştu.

Külünk, ülkede yaşanan tüm gelişmelerin soğuk kanlılıkla ve sükunetle karşılanması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dünya sisteminin güç şekillenmesi Türkiye'nin nerede duracağıyla ancak kendi dengesini bulur. O nedenle bu topraklarda, devlet ve millet olmak kolay değildir. Yaşadığımız sıkıntılar, içerisinden geçtiğimiz bu zorlu yolların temel sebebi coğrafyamızın bize biçtiği kaderden dolayıdır. Endişe etmeyin, ümitsiz olmayın, asla da soğukkanlılığınızı kaybetmeyiz. Türkiye'siz bir dünya sistemi asla inşa edilemez. Yeni dünya düzenin de güç şekillenmesinin belirlenmesinin adresi Türkiye olduğu için Türkiye üzerinde büyük hesaplaşmalar var."

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Külünk, sıkıntıları aşacak gücün, milletin birliğinden, kardeşliğinden ve dayanışma gücünden geldiğini belirtti.

Konferansa, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Akdeniz Belediyesinin Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, İçel Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Ünlü, AK Parti teşkilatlarından yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA