Gercüş'te 'Kız Anaokulu Kur'an Kursu' Açıldı

Batman'ın Gercüş ilçesinde yapımı tamamlanan, "Kız Anaokulu Kur'an Kursu"nun açılışı yapıldı.

Bağlarbaşı Mahalesi'ndeki kursun açılışında konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mevlüt Şekerci, çocukların ilk öğretmenlerinin anneler olduğunu söyledi.

Annelerin bilgili olmasının, çocukların topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine önemli katkı sağladığını vurgulayan Şekerci, "Bugün buralarda hem Rabbini, hem Peygamberini hem de Kur'an'ı bilen bir anneyi yetiştirmek çok önemli. Onun için bu tesisi bizlere kazandıran hayırseverimiz, İlçe Müftümüze teşekkür ederim. İnşallah yaptıkları bu güzel tesis başkalarına da örnek olur." diye konuştu.

İl Müftüsü Turgut Erhan, bu kurslarla 4-6 yaş grubundaki çocukların dini bakımdan evrensel değerleri öğrenmelerini amaçladıklarını belirtti.

Erhan, "Buradaki vurgu sadece namaz kılma meselesi değil, sevgiyi, saygıyı, Rabbini, Peygamberini, kitabını o yaşa kadar öğrenmiş olacaklar. Çocuklarımızın karakter yapıları oluşurken, katkı sağlamak, onların yanında olmak istiyoruz." diye konuştu.

Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Siraç Badur, İlçe Müftüsü Fazıl Saraç, TÜGVA İlçe Başkanı Mehmet Onutcu, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA