Yaşlı Çift, Evini Huzurevine Bağışladı

Erdemli'de Turan ve Zarife Deveci çifti, 603 metrekare büyüklüğündeki iki katlı evini, öldükten sonra kullanımı için Erdemli Huzurevine bağışladı.

Yaşlı Çift, Evini Huzurevine Bağışladı
Erdemli ilçesinde ikamet eden Turan ve Zarife Deveci çifti, iki katlı evini Erdemli Huzurevine bağışladı.

Turan Deveci ve eşi Zarife Deveci'nin, Batısandal Mahallesi'ndeki 603 metrekare büyüklüğünde 150 bin lira değerindeki bahçeli iki katlı evinin, çiftin vefatlarından sonra kullanımı için Erdemli Huzurevine bağışlanmasını öngören protokol, Huzurevi Müdürü Aysel Türe Gürsoy ile imzalandı.

Turan Deveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklarında hayır yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Huzurevinde bakıma muhtaç yaşlıların bakımının yapıldığını ifade eden Deveci, şunları söyledi:

"Yaşlılarımızla çok güzel ilgilenip, bakıyorlar. Bu durum hoşuma gitti. Evimi eşimin de rızasını alarak huzurevine bağışladım. Sağlığımda hayrımı kendi elimle yaptım. Çok mutluyum. Huzurevinde müdüre hanım da bizlerle ilgilendi. İmzalarımızı da attık. Huzurluyum, Allah katında İnşallah zayi olmaz."

Erdemli Huzurevi Müdürü Gürsoy ise, Deveci'nin öldükten sonra evini huzurevine bağışlamak istediği yönünde nisan ayında müracaat ettiğini belirtti.

Talebe göre yönlendirmede bulunduklarını anlatan Gürsoy, "İlgili müdürlüklere yönlendirdik, Bakanlıktan da gerekli görüşler alındı. Bugün imzayı attık. Allah geçinden versin karı-koca vefat ettiğinde ev, huzurevine bağışlanmış olacak, huzurevinin kullanımına açık olacak. Bağışlanan evi, yaşlıların ev ortamı görmesi amacıyla değerlendirilecek." diye konuştu.

Gürsoy, evi bağışlayan Deveci ailesine teşekkür etti.
Kaynak: AA