Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayı'na katıldı.

BEÜ'den yapılan açıklamada, üniversitenin Ombudsman Öğrenci Topluluğu'nun, Kamu Denetçiliği Kurumunca (KDK) ilki Ankara'da düzenlenen Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayı'na katıldığı belirtildi.

25 üniversiteden katılımın sağlandığı çalıştayda BEÜ'yü Ombudsman Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Metin Işık, Topluluk Başkanı Hakan Soyugüzel ve Topluluk Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bartik'in temsil ettiği kaydedilen açıklamada, program kapsamında Hacı Bektaşi Veli Türbesi, 1. ve 2. meclis, Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ziyaret edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, şu anda 25'den fazla üniversitede ombudsmanlık topluluğu bulunduğunu, hedeflerinin bu sayıyı toplam üniversite sayısı olan 205'e ulaştırmak olduğunu belirtti.

Malkoç, kamu denetçiliği kurumunun halkın avukatlığını yaptığını ve bu programın, adaletin, hukukun kökleşmesi adına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop ise "Bizim hukuk kültürümüz, medeniyetimiz, tarihimiz bütün dünyaya ışık tutacak, insanların huzur içinde yaşamasını sağlayacak bir müktesebata sahiptir." ifadelerini kullandı.

Dr. Öğretim Üyesi Metin Işık ise çalıştaya katılım hususunda desteklerinden dolayı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile kendilerini Ankara'da ağırlayan Kamu Denetçiliği Kurumu'na teşekkür etti.

Kamu Denetçiliği Kurumu uzmanlarının ombudsmanlık hakkında sunum yapmasının ardından, topluluklar, beklenti ve yapılacak faaliyetler hakkında görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA