Turhal Devlet Hastanesinde Hacamat Polikliniği Açıldı

Turhal Devlet Hastanesinde, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi bünyesinde Dahiliye Uzmanı Dr. Özerhan Özer tarafından hacamat ve kupa tedavisi uygulanmaya başlandı.

Turhal Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Dursun Tüzün yaptığı açıklamada, nisan ayında İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Kongresinin yapıldığını, alınan kararla Türkiye genelinde hacamat ve kupa tedavisinin merdiven altı yapılmasının önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı himayesinde yapılmasına karar verildiğini anımsattı.

Tüzün, "Sertifikamızı aldık. Gerekli koşulları sağladık. Hastalarımız dahiliye uzmanımız Özerhan Özer'e randevu alıp muayene olduktan sonra belirlenen özel günlerde hastalarımıza hacamat kupa tedavisi yapacak." dedi.

Dahiliye Uzmanı Dr. Özer ise hacamatla cilt altında biriken toksin ve kirli kanın vücut dışına atılmasının sağlandığını ifade ederek, "Vücuttan toksin maddeleri uzaklaştırmak mümkün olmayabiliyor. Bunlar da ciltte, kaslarda birikerek vücutta ağrıya sebep olabiliyor. Yaptığımız hacamatla o toksinleri uzaklaştırıyoruz." dedi.

Hacamatta istenmeyen en büyük yan etkinin cilt enfeksiyonu olduğunu söyleyen Özer, "Maalesef merdiven altında buna dikkat edilmiyor. Çünkü cilt enfeksiyonunun önemini bilmedikleri için bir hekim kadar dikkat edilmiyor bu konuya. Hijyenik şartlarda burada steril ortamda yapılıyor. Kullandığımız kupalar tek kullanımlık. Sadece bireye özel yapılıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA