Tekirdağ'da 'Çek Elini' Semineri

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) tarafından, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Çek Elini" adlı seminer düzenlendi.

Tekirdağ'da 'Çek Elini' Semineri
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, bir otelde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, şiddetin birçok türü olduğunu ve toplumda sadece kadına değil erkeklere de şiddet uygulandığını söyledi.

Dernek olarak şiddet, cinsel taciz ve istismar mağduru kadın ve çocuklara ücretsiz hukuki danışmanlık yaptıklarını ifade eden TKDF Başkanı Güllü, "En çok altını çizeceğimiz olay her zaman yoksul ailelerde şiddet olmaz. Şiddetin maddiyatla ilgisi var ama bu sadece eğitimsiz ve yoksul ailelerde şiddet görülür cümlesinin tamamen karşılığı değildir. Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada her 10 kadının 4'ünün kocasından fiziksel şiddet gördüğü belirlendi. Türkiye'de 2008 ve 2018 yılları arasında 2 bin 350 kadın en sevdikleri erkekler tarafından öldürüldü." diye konuştu.

Kadına şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten Güllü, şunları kaydetti:

"Şiddet bir kadının yaşam hakkını elinden alır, eşitlik hakkını elinden alır, özgürlüğünü ve güvenlik hakkını elinden alır. Türkiye'de 2014 yılında şiddetin önlenmesi ile ilgili İstanbul Sözleşmesi ve ondan önce 6784 sayılı kanun dediğimiz şiddetin önlenmesi yasası çıkarılmıştı. Türkiye, kadın eğitime ulaşamazsa, kadın sağlıktan yararlanamazsa, kadın kendi iş hayatına atılamazsa bu tür sorunların önlenmesi için Birleşmiş Milletler sözleşmesine imza atmıştır."

Soru cevapların ardından seminer sona erdi.

Kaynak: AA