Şehit Ailesinden Başkan Polat Ve Gürkan'a Ziyaret

Şehit polis memuru Fethi Sekin'in ailesi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Polat, şehit babası Mehmet Zeki Sekin, ablası Fethiye Sekin ve 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Başkanı Bilal Uludağ'ı makamında ağırladı.

Polat, böyle babalar olduğu sürece bu bayrağı indirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu milletin ayakta durmasının temel mantığı bu anlayış. Milletimiz birliğini beraberliğini bu şekilde koruduğu müddetçe hiçbir komplo plan tutmayacak. Birçok hain deneme yaptılar. Ufak ufak başladılar, son noktada 15 Temmuz'u gerçekleştirmek istediler ama hepsi geri tepti. Dolar operasyonları da dahil bundan sonraki yapacakları hiçbir plan da tutmayacak. Bu millet bu vatana ve bayrağa böyle sadık olduğu, bu vatana gözü kapalı can vermeye hazır olduğu müddetçe hiç kimsenin gücü bize yetmeyecektir. Bu bir Malazgirt, Çanakkale ve Bedir ruhudur. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin. Fethi Sekinlerimiz önümüzde nur meşale olsunlar. Al bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Zeki Amca gibi büyüklerimizi Rabbim başımızdan eksik etmesin."

Şehit Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin ise oğluyla gurur duyduğunu anlatarak, "Bu gurur tüm Türkiye'nin gururudur. Türkiye'nin kalbinde benim şehidim yaşıyor. Bu güzel ülkede Fethi Sekinler bitmez. Bir Fethi Sekin ölür, bin Fethi Sekin doğar. Benim şehidimin ve diğer şehitlerin ruhu şad olsun. Bu vatan için bu millet ve bayrak için şehit düştüler. Bir evladımı vatana kurban ettim. Ben de dahil 6 evladım da vatana kurban olsun." ifadelerini kullandı.

- Battalgazi Belediyesi ziyaret

Şehit ailesi Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı da ziyaret etti. Başkan Gürkan makamında gerçekleşen ziyarette şehidin babası Mehmet Zeki Sekin ve ablası Fikriye Sekin'i ile bir süre sohbet etti.

Şehit ailelerinin her zaman baş tacı olduğunu aktaran Gürkan, şöyle devam etti:

"Bizim Anadolu'da böyle kahraman evlat yetiştiren ana ve babalarımız olduğu müddetçe, bu vatanın toprağına göz dikenin gözlerinin çıkacağını ve bu vatan üzerinden hesap yapanların bir değil bin defa düşünmesi gerektiğini söylemek istiyorum. İyi ki böyle annelerimiz ve babalarımız var. Bu vatanın birliği, beraberliği ve bütünlüğü için yetiştirilen evlatlar, gerek Afrin'de gerek Fırat Kalkanı'nda gerek Kuzey Irak'ta gerekse iç güvenlikte olsun canlarını seve seve bu vatanın birlik ve beraberliği için feda ediyor. Şehitlerimizin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar ihsan eylesin."

Mehmet Zeki Sekin ise kente bazı programlar için geldiğini belirterek, "Bu memlekette Fethi Sekinler bitmez. Bir Fethi Sekin ölür, bin tane doğar. Tüm kahramanlarımızı ve onları yetiştiren tüm ailelerinin alnından öpüyorum. Dün beraberdik, bugünde beraberiz, yarında beraber olacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, ziyaret sonrası şehit babasına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: AA