Oto Galerici Esnafına Yeterlilik Belgesi Verildi

Trabzon'da, ikici el motorlu araç satışı yapanlara yönelik düzenlenen eğitim programı sonunda başarılı olanlara belgeleri verildi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonununca düzenlenen eğitim programının tamamlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, törende yaptığıı konuşmada, yapılan düzenlemelerle ikinci el oto galericiliğin saygın hale geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Federasyonumuz mesleğinizi en iyi düzeye getirmek için uğraşı veriyor. Her zaman sizin yasa ve mevzuata uygun çalışmalarınızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu mesleğin kurumsallaşmasının büyük adımları atılıyor. Sayılırlığınız, saygınlığınız bu büyük adımlarla gerçekleşiyor."

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Trabzon'a kazandırdığı 2. El Oto Galericiler Sitesinin bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyleyerek, Gümrükçüoğlu'na bu önemli merkezi Trabzon'a kazandırdığı için teşekkür etti.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Erkoç da motorlu araç satışı yapan tüccarların Türkiye'de ciddi bir sermaye olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Federasyonumuz 2010 yılında 7 ilin bir araya gelmesi ile kuruldu. Federasyonlar, dernekler, sivil toplum kuruluşları üyelerinin, esnafının tüccarının sıkıntılarını çözmek için kurulur. Biliyorsunuz Türkiye'nin iki lokomotif sektörü var, birisi inşaat diğerisi de otomotiv sektörü. Bizler Türkiye'de 65 bin kişiyi temsil eden, motorlu araç alım satımı ile uğraşan tüccarlarız. Türkiye'de ciddi bir sermayeyiz, ciddi bir çalışan toplumuz."

Törene, Trabzon Oto Galericiler Derneği Başkanı Hüseyin Reis ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen oto galerici esnafı katıldı.

Kaynak: AA