'Narkotik Eğitim Tırı' Marmaris'te

Marmaris'e gelen tırda, vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararları anlatıldı.

'Narkotik Eğitim Tırı' Marmaris'te
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırlanan "Narkotik Eğitim Tırı"nda, öğrencilere ve vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararları gösterildi.

"Hedef Olma-Hedefsiz Kalma" projesi kapsamında hazırlanan eğitim tırının içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonundaki 12 dokunmatik ekranda, uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri yaşanmış hikayelerle aktarıldı.

Marmaris'te eğitim vermeye başlayan tırı ziyaret eden Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada uyuşturucu madde kullanımının zararlarının gösterildiği tırın gelecek adına çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Asayiş yönünden güvenlik güçlerinin topyekün işbirliği içerisinde mücadelesini sürdürdüğünü aktaran Yüksel, "Bu tır çok önemli bir görev yürütüyor. Geleceğimiz için çok önemli bu çalışmalar. Çok yararlı bir çalışma. İlçemize geldiği için de ayrıca mutluyuz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Yüksel ve daire müdürleri, öğrencilerle birlikte tırı gezerek uyuşturucu madde kullananların hikayelerini, sağlık ve psikolojik olarak sonuçlarını gösteren akıllı ekranları inceledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara iki gün boyunca tırı gezdirerek uyuşturucu maddelerin zararlarını gösterecek.
Kaynak: AA