Hükümlüler Okulları Yenileyerek Cezalarını Çekti

Adana'da kamuya yararlı bir işte çalışma cezası bulanan hükümlüler, 92 okulu, boya, tadilat, tamirat ve klima bakımını yaparak yeniledi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kamuya yararlı bir işte çalışma cezası bulanan hükümlüler, 92 okulu, boya, tadilat, tamirat ve klima bakımını yaparak yeniledi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başsavcılık tarafından, SODES desteği ve Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Adalet Köprüsü Olmaya Var mısın?" Projesi kapsamında açılan kurslar da meslek sahibi olan 48 hükümlü, yaz döneminde il genelindeki 92 okulun bakım, onarım ve temizliğini yaptı.

Hükümlüler bu okullardan 21'inin tamirat ve tadilatını yapıp, sınıf, koridor ve idari odalarını boyadı, 2 okulun bahçesine de oyun alanları çizerek okulların 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesini sağladı.

Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yapılan çalışmalarla kamu hizmeti cezalarının etkin şekilde yerine getirildiğini ve somut verilerle istenilen hedefe ulaşıldığını belirtti.
Kaynak: AA