Gercüş Belediyesinden Öğrencilere Destek

Batman'ın görevlendirme yapılan Gercüş Belediyesi, Hediye Çeki Projesi kapsamında Şehit Kadri Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan 10 öğrenciye istedikleri yayınevinden kitap alabilmeleri için 100 liralık hediye çeki verdi.

Gercüş Belediye Başkan Vekili Mevlüt Şekerci'nin talimatıyla başlatılan proje kapsamında lisede okuyan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Siraç Badur tarafından hediye çeki dağıtıldı.

Öğrenciler kendilerine verilen bu çeklerle 2. Batman Kitap Fuarında istedikleri kitaba daha kolay ulaşabilecek.

Belediye Başkan Vekili Şekerci yaptığı açıklamada, amaçlarının gençleri daha fazla kitapla buluşturmak olduğunu belirterek, "Okumak insanı yücelten bir eylem. Okudukça değerimiz artar, okudukça kainatı ve birbirimizi daha iyi anlarız, söyleyecek sözümüz olur." dedi.

Belediye olarak kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda çocuklara kazandırmak, kitap okumayı teşvik etmek amacıyla 2. Batman Kitap Fuarından istedikleri kitapları alabilmeleri için 10 öğrenciye 100 liralık hediye çeki dağıttıklarını dile getiren Şekerci, tüm gençleri fuara katılarak, kitaplarla ve yazarlarla buluşmaya davet ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA