Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) 30 yıldır çalışan ve birçok hekimin yetişmesine katkıda bulunan TÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan için emeklilik töreni düzenlendi.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Dr. Ratıp Kazancıgil Derslik Binası'nda gerçekleşen törende konuşan TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, emekliliğe ayrılan Sarıdoğan'ın TÜ'ye önemli hizmetleri olduğunu ifade etti.

TÜ Hastanesi'nin gelişmesinde Sarıdoğan'ın büyük katkı yaptığını aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Hocamız, üniversitemizin başrol oyuncularından birisidir. Kendisiyle, mesleki yaşamın dışında, balıkçılıktan atıcılık ve avcılığa kadar pek çok alanda, sosyal hayatta da çok zaman paylaşma imkanımız oldu. Kenan hoca, asla taviz vermediği prensipleri olan ancak sert görünümün altında kocaman, sevgi dolu yüreğe sahip bir insandır. Akademik ve bilimsel olarak, bir eğitici olarak, iyi bir dost olarak ve her şeyden önemlisi iyi bir insan olarak, hepimiz için her zaman rol model olmuştur. Hocamıza emeklilik yaşamında ailesi ve sevdikleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu, mutlu günler diliyorum. İnanıyorum ki Kenan Hoca emeklilikte de hepimiz için rol model olmaya devam edecektir."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın hayatına ilişkin kareler ve törene katılamayanların göndermiş olduğu videolar izlendi.

Törene, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, akademisyenler, öğrenciler ve Sarıdoğan'ın yakınları katıldı.

- "Cam Yeniden Cam" projesi

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, cam atıkların toplanması için başlattıkları "Cam Yeniden Cam" projesinin başarılı şekilde sürdüğünü bildirdi.

Başkan İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, geri dönüşümün doğanın korunmasında önemli role sahip olduğunu aktardı.

Vatandaşları çevreye duyarlı olmaya davet eden İşbilen, şunları kaydetti:

"Cam ambalajlar kalite kaybı olmadan yüzde 100 oranında eski camdan imal edilebilir. Yani 1 cam şişesi tamamen geri dönüştürülerek yeni bir cam şişesi üretilebilir. Bu nedenle en tasarruflu ve doğa dostu ambalajlardan birisidir. Uzunköprü Belediyesi 'Cam Yeniden Cam' projesiyle 1633 bin 670 kilogram cam atığın geri dönüştürülmesini sağlamıştır.Siz de cam ambalajları cam kumbarasına kazandırarak tasarrufa yardım edebilir, doğayı koruyabilirsiniz."

Kaynak: AA