Akkuş'ta Çocuk Koruma Birimi Hayata Geçirildi

Akkuş ilçesinde kaymakamlık himayesinde başlatılan Güven Projesi kapsamında, Çocuk Koruma Birimi oluşturuldu.

Güven Projesi kapsamında oluşturulan Çocuk Koruma Birimi, Akkuş Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla tanıtıldı.

Akkuş Kaymakam Vekili Muhammed Enes Çıkrık, yaptığı konuşmada, çocukların toplumun geleceği olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerine ne düşse iz bırakır. Çünkü o tertemiz sayfaları kirli eller, kirli kalemlerle doldurursa sadece günümüz değil, yarınımızda kirlenir. Bizlere düşen görev, anne, baba, öğretmen, dede, nene ve bir vatandaş olarak, en değerli hazinemiz olan zamanımızı çocuklarımıza ayırmaktır. İşte biz burada bunun ilk adımını atıyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bizim yarınlarımız ve bizlerin geleceğidir. Bizler onların elinden tutup aydınlık geleceğe hep birlikte koşmalıyız. Temelimize umudu aldık, hedefimize çocuğu aldık ve yarınlarımızı, geleceğimizi inşa etmek için böyle bir yola çıktık. Çocuk olmak demek, saf ve tertemiz olmak demektir. Çocuk olmak çıkarsız, karşılıksız ve koşulsuz sevmek demektir."

Belediye Başkanı İsa Demirci de bu tür projelerin her zaman destekçisi olduğunu ifade ederek, "Biz bu tür projelerin bizlere geldiği zaman bir parçası olmaktan mutlu oluyoruz. Projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Uzman Çocuk Doktoru Şenay Mevlitoğlu da toplantıda birimle ilgili bilgi verdi.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Barış Ünver ve AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Acar da katıldı.

Kaynak: AA