AFAD Deprem Simülasyon Tırı Burdur'da

Burdur'da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Deprem Simülasyon Tırı eğitimlerine başladı.

Deprem bilinci oluşmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla uygulamalı eğitimler veren AFAD Deprem Simülasyon Tırı, 22-23-24 Ekim tarihlerinde Burdur Şeker Meydanı'nda, 25 Ekim Gölhisar ve 26 Ekim Bucak ilçelerinde eğitim verecek.

Deprem simülasyon tırının Burdur'a gelmesinin ardından düzenlenen açılış törenine katılan Burdur Valisi Hasan Şıldak, beraberindekilerle eğitim tırında incelemelerde bulundu.

Programda açıklamada yapan Vali Şıldak, AFAD Deprem Simülasyon Tırı'nın, gerçek bir deprem ortamı yaşatmak suretiyle, öğrencileri ve vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.

Uygulamanın anlamlı ve eğitici bir faaliyet olduğunu belirten Şıldak şunları kaydetti:

"Eğitim tırımızı bugün ziyaret ettik. Tabi hep söylendiği gibi deprem öldürmez, deprem zarar vermez, depremden dayanıksız binalar ve eğitimsiz insanlar zarar görür. Depreme karşı tedbir alınması, gerek yapı stokumuzun depreme dayanıklı hale getirilmesi, gerekse deprem öncesi ve deprem anında nasıl davranılacağını bilinmesi ve bu konuda bilinç kazanılması son derece önem arz ediyor. Bu çalışmanın, özellikle bütün okulların katılımı ile amacına ulaşacağına inanıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı da buraya davet ediyoruz. Deprem anını canlı olarak yaşamak ve bundan bir pay çıkarmak, ders almak hepimiz için önemli. Biliyorsunuz ilimizde 1971 yılında büyük bir deprem yaşamıştı. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Depremin ne zaman, nereden geleceği bilinmiyor ancak depreme hazırlıklı olmak her an mümkün. Bunu sağlamak için de öncelikle kurallara uymak, yapılarımızı, evlerimizi, binalarımızı depreme uygun hale getirmeliyiz."

Açılış programında, öğrencilere deprem anında nasıl davranılması gerektiği ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz ve ilgili personeller katıldı.

Kaynak: AA