7. Erzurum İstihdam Fuarı Ve Kariyer Günü

'Bu fuarda iş var' sloganıyla 7. Erzurum İstihdam Fuarı ve Kariyer Günü etkinliği gerçekleştirilecek Erzurum Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Recep Demir: 'İstihdam fuarını çok önemsiyoruz. İş verenler iyi işçiye, iş arayanlar ise yeteneklerine uygun iş bulma imkanına sahip olacak. Fuar kapsamında yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlanmasını öngörüyoruz'

Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi, Eğitim İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf Sanatkarlar Odası işbirliğiyle "Bu fuarda iş var" sloganıyla 7. Erzurum İstihdam Fuarı ve Kariyer Günü etkinliği düzenlenecek.

Palandöken ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde 70 firmanın katılımıyla 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek fuarda, yerel yönetimler ve üniversitelerinin yanı sıra sanayici ve işletmeleri bir araya getirerek, mesleki eğitimin, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki işbirliğinin sağlanması planlanıyor.

Erzurum İŞKUR Müdürü Recep Demir, il müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, iş arayan ve verenleri bir araya getirerek istihdam sağlamasının İŞKUR'un temel amacı olduğunu söyledi.

Erzurum'da, 2018 yılı içerisinde iş ve meslek danışmanlarının 33 bin 587 kişiyle görüştüğünü belirten Demir, "Kuruma gelen iş arayanların bir danışmanı oluyor. İş arayan ve iş vereni danışman vasıtasıyla buluşturuyoruz. Danışman sayesinde görüşmeler yapılarak sağlıklı istihdam yapmaya çalışıyoruz. Müdürlüğümüzde 2018 yılı itibariyle şu ana kadar iş için gelen 11 bin 994 kişiden, 7 bin 524'üne istihdam sağladık." dedi.

Demir, iş verenlerin kendilerine yönlendikleri en önemli problemin kalifiyeli ve vasıflı eleman eksikliği olduğunu kaydederek, İŞKUR tarafından verilen iş başı eğitim programıyla da bu problemin giderildiğini ifade etti.

İş başı eğitim programlarından 996 kişinin faydalandığına dikkati çeken Demir, "İmalat ve yapı sektöründe 6, geleceğin mesleklerinde 9 ay iş başı eğitim programı yapıyoruz. İş veren kendi bulduğu ya da bizden aldığı bir elemanı 3, 6 ve 9 ay içerisinde yetiştiriyor ve o yetiştirdiği süre boyunca İŞKUR iş vereni destekliyor. Bu şekilde kalifiyeli eleman sıkıntısını gidermeye çalışıyoruz. Bu yıl 524 iş başı eğitim programı yaptık ve bu programa bin 996 kişi katıldı." diye konuştu.

Demir, kentte düzenlenecek 7. Erzurum İstihdam Fuarı ve Kariyer Günü etkinliğine iş arayanları davet ederek, iş veren ve iş arayanların aynı mekanda buluşturmak istediklerini aktardı.

Fuar kapsamında eğitimin yanı sıra kurslar hakkında vatandaşların bilgilendirileceğini anlatan Demir, şunları kaydetti.

"Fuarda, 'Kim hangi işi arıyor, kim hangi işçiyi arıyor ?' gibi konularda iş arayan ve iş verenleri topluyoruz. Üniversite okuyan öğrenciler, meslek liseleri mezunların yanı sıra bütün işsiz arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. İstihdam fuarını çok önemsiyoruz, iş verenler iyi işçiye, iş arayanlar ise kendi yeteneklerine uygun iş bulma imkanına sahip olacaktır. Fuar kapsamında yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlanmasını öngörüyoruz. Fuara gelen vatandaşımız aynı zamandı iş arama kültürü de kazanıyor ve danışmanlarımız cv doldurma, iş görüşmesinde yapılması gerekler hakkında bilgi verecek."

Demir'in konuşmasının ardından Aktif İş Gücü Servis Şubesi Başkanı Halil İbrahim Coskun da kurumun faaliyet ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Kaynak: AA