'Gençlere Hayat Ver, Onlarda Hayat Var'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş: 'Çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutacağız'.

Gümüşhane'de bağımlılık ve medya temasıyla "Gençlere Hayat Ver, Onlarda Hayat Var" başlıklı panel düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Karadeniz Haber Ajansı Derneğince düzenlenen etkinlikte bağımlılık ve medya ilişkisi irdelendi.

Etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, bağımlılık konusunun önemine işaret ederek, sadece kamu kurumlarının değil, ailelerin ve sivil toplum örgütlerinin de konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Konuya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hassasiyetine dikkati çeken Vali Memiş, şöyle konuştu:

"Bizler kamu görevlileri olarak sizlere çeşitli sosyal imkanlar sağlamakla mükellefiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutacağız. Sizlerin nefes alabileceğiniz bütün tesisler, özellikle eğitim, sağlık gibi temel altyapılara sahibiz. Baktığımız zaman sadece fakir aile, parçalanmış aile çocukları değil, hiçbir sorunu olmayan, ailesi çok iyi eğitimli, çok varlıklı olan ailelerin çocukları dahi bu madde bağımlılığına doğru yönelebilmektedirler."

- "Medya bugüne kadar bu işte çok kötü bir rol oynadı"

Kanal 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel ise, modern çağda madde bağımlılığının sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı olarak tanımlanabileceğini belirtti.

Bağımlılığı bir kişinin bir eylem ya da nesne üzerindeki kontrolünü kaybetmesi olarak tanımlayan Yiğitel, şunları kaydetti:

"O eylemi ya da o maddeyi azaltıp kestiğinde eğer bir eksiklik bir yoksunluk ve bir öfke hali varsa o kişi artık bağımlıdır diyebiliriz. Tabi maalesef medya bugüne kadar bu işte çok kötü bir rol oynadı. Özellikle dizilerde örneğin, öfkelenince sigara yaktı, neşelenince sigara yaktı. Medyanın yaptığı en büyük tehlike budur. Bunu izleyenlere yaşatmaktır. Uyuşturucu ile bağımlılıkta başarı hikayeleri üzerinden verilen mücadele çok önemlidir. Geçmiş olsun değil de halen geç değil, halen buradan dönülebilir mesajı vermek önemlidir."

Konuşmaların ardından etkinlikte panelistlerce madde bağımlılığı ve uyuşturucu hakkında bilgilendirici sunum da yapıldı.

Etkinliğe gazeteci, Emin Pazarcı, televizyon programcısı Mehmet Acet ve Melik Yiğitel, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, İnternet Medya Bilişim Federasyonu (IMEF) Genel Başkanı Süleyman Basa, Karadeniz Haber Ajansı Derneği Başkanı Hasan Bakır, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru ile ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı konuşmacı olarak katıldı.
Kaynak: AA