Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert yanıt

İstanbul'da düzenlenen TÜGVA Genel Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de sarf ettiği "Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz" sözlerine sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert yanıt
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışında konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'deki konuşmasında yer verdiği 'Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz' ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, 'Ana muhalefet lideri İngiltere'de ne diyor? 'Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz' diyor. Ensar ile muhacir nedir bu bilmez. Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlardır. Onlar teröristlerle el ele yürümüş olabilirler ama biz rahmet erleri ile yürürüz. Bay Kemal sen onlarla yürümeye devam et, biz mazlumlarla mağdurlarla yürümeye devam edeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA'nın gençlere sadece barınma imkanı sunmakla kalmadığını, yaşları, eğitim seviyeleri birbirinden farklı on binlerce genç için ikinci bir okul, ikinci bir üniversite olduğunu söyledi.

'Gençlerimizle hayalleri arasındaki engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz.' diyen Başkan Erdoğan, 'Hiçbir evladımızın inancından, kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık.' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Millet olarak yeni bir dönemin arefesinde bulunuyoruz; bu dönemin adı, yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir.' ifadelerini kullandı.

'Bu dönem büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir'

Erdoğan, 'Bu dönem büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Bunun bir yanı coğrafyamızla ilgilidir ama bu asla yayılmacı bir ideal değildir.' dedi.

'Onlar kollarında teröristlerle beraber Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirler.' diyen Erdoğan, 'Biz ise rahmet erleriyle şefkat erleriyle yürürüz, yürümeye de devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

'Bize yapılanların hiçbirini biz başkalarına yapmadık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çoğu zaman haksızca, insafsızca eleştirildiğimiz halde bize yapılanların hiçbirini biz başkalarına yapmadık.' ifadelerini kullanarak, şöyle konuştu:

'Son 16 yılda hiç kimsenin, hiçbir vatandaşın, etnik veya dini grubun özgürlük alanı daralmamış ve hayatına müdahale edilmemiştir.'

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Erdoğan, Ana muhalefet lideri İngiltere'de ne diyor? 'Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz' diyor. Ensar ile muhacir nedir bu bilmez. Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlardır. Onlar teröristlerle el ele yürümüş olabilirler ama biz rahmet erleri ile yürürüz. Bay Kemal sen onlarla yürümeye devam et, biz mazlumlarla mağdurlarla yürümeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.