Yeni görüntüler ortaya çıktı! Dikkat çeken detay...

Rus Büyükelçi Karlov’a yönelik suikastı gerçekleştiren FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş, katliamı tam teçhizatlı düzenledi. Saldırganın olay yerine 5 şarjör ve 100 mermiyle gittiği ortaya çıktı.

Yeni görüntüler ortaya çıktı! Dikkat çeken detay...
Yeni görüntüler ortaya çıktı! Dikkat çeken detay...
Sabah gazetesinden Yüksel Temel'in haberine göre, terör örgütü FETÖ üyesi polis Mevlüt Mert Altıntaş, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik suikastta kullandığı şarjörleri satın alırken güvenlik kameralarına takıldı. Suikastçının saldırı günü üzerinde 3 şarjör bulunduğu ekstradan da silah mağazasına giderek 305 TL karşılığında 2 şarjör ve 1 şarjör kılıfı aldığı tespit edildi. Saldırganın olay yerine 5 şarjör ve 100 mermiyle gittiği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 19 Aralık 2016'da gerçekleşen Karlov suikastına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni görüntülere ulaşıldı. Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı'nın yürüttüğü soruşturmada FETÖ'cü Polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırı gününe ilişkin trafiği tüm detaylarıyla ortaya konuldu. Daha önce yayımlanan görüntülerde saldırganın hastaneye gidip 1 günlük rapor aldığı anlar yer almıştı. Yeni ulaşılan görüntülerde ise, saldırganın suikastta kullandığı silah için şarjör aldığı anlar tespit edildi.

8 DAKİKADA ALDI

Suikast dosyasına konulan görüntülere göre, Altıntaş sabah saat 10.04'te Yenimahalle'de bulunan Çevik Kuvvet Şubesi'nin yakınındaki bir silahçı dükkânına giriyor. Dükkân sahibi E.Y.'ye, 'kalın kapaklı şarjör var mı?' diye soruyor. Dükkân sahibi raftan suikastçının istediği şarjörden 2 farklı modelini indirip uzatıyor. Ardından, 'Biri pahalı diğeri biraz daha ucuz. Hangisini istersin?' diye soruyor. Eline aldığı şarjörleri bir süre inceleyen suikastçı dükkân sahibine dönerek, 'Pahalı olandan 2 tane, 1 tane de şarjör kılıfı istiyorum' diyor. Dükkân sahibi içinde 15'erden 30 mermi bulunan 2 şarjörle 1 adet şarjör kılıfını paketliyor ve toplam ödeyeceği ücretin 305 TL olduğunu söylüyor. Saldırgan hiç pazarlık yapmadan ve taksit seçeneğini sormadan kredi kartından tek çekimle 305 TL'yi ödüyor. Altıntaş ödemesini yaptıktan sonra yaklaşık 8 dakika kaldığı dükkândan saat 10.12 sıralarında ayrılıyor.

1 KİLO BAKLAVA ALDI

Ayrıca Altıntaş'ın silahçı dükkânından çıktıktan sonra bir baklavacıya gittiği, buradan 1 kilogram baklava alarak evine gittiği tespit edildi. Baklavanın bir kısmını evinde yiyen Altıntaş'ın, geri kalanını da suikasttan önce kaldığı otele götürüp orada yediği belirlendi. Baklavanın boş kutusunun da suikasttan sonra kaldığı 214 nolu otel odasındaki incelemede bulunduğu kaydedildi. Kaynaklar, suikastçının baklavayı gün boyunca zinde kalmak ve heyecanını bastırmak için yediğini değerlendirdi.

Saldırı sonrası olay yerinde yapılan incelemede, Altıntaş'ın kullandığı silahta 1 ve üzerinde 4 olmak üzere toplam 5 şarjör ele geçirildi. Saldırganın olay yerine 5 dolu şarjörle gittiği her şarjörün 15 mermi kapasitesinin bulunduğu bildirildi. Ayrıca saldırganın ceplerinde de 25 mermi bulunduğu ortaya çıktı. Kaynaklar, saldırganın bu kadar teçhizatla olay yerine gitmesinin suikast sonrası çatışma amaçlı olduğunu ve kesinlikle sağ olarak ele geçirilmek istememesinden kaynaklandığını vurguladı.

'HİÇ PAZARLIK YAPMADI'

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan dükkân sahibi E.Y.'ye saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ı tanıyıp tanımadığı soruldu. İfadesinde Altıntaş'ın polis olduğunu bildiğini ve daha önce de kendisinden alışveriş yaptığını belirten E.Y., 'Çevik Kuvvet'te çalıştığını biliyordum. Simaen de tanıyordum. O gün sabah saatlerinde dükkâna geldi. 2 tane kalın kapaklı şarjör ile 1 tane şarjör kılıfı istedi. Bir ucuz bir de pahalı olan modelden gösterdim. Pahalı olanı tercih etti. Sonra toplam fiyatını sordu. 305 TL dedim. Hiç pazarlık yapmadı. Kredi kartından tek çekimle ödemeyi yapıp gitti' dedi.