Uşak'ta Kutsal Emanetler Sergisi Açıldı

Uşak’ta Kutsal emanetlerinin fotoğraflarının yer aldığı bir sergi düzenleniyor. Uşak’ın en işlek caddesinde düzenlenen sergiye vatandaş büyük ilgi gösteriyor.

Uşak'ta Kutsal Emanetler Sergisi Açıldı
Konuyla ilgili olarak Birlik Vakfı Uşak Şubesi adına konuşan Mehmet Özgedik bu eserlerin İstanbul’daki Topkapı müzesinden Uşak müzesi tarafından fotoğraflanarak ve tablo haline getirildiğini söyledi.

Özgedik; “Halkımızın, öğrencilerimizin, kardeşlerimizin , vatandaşlarımızın belki her birisinin İstanbul’a gitmek gibi bir imkanı yok ama kutsal emanetlerinin kendisini değil ama resimlerini burada görme o duyguları yeniden yaşama imkanı var. Onun için bu resim sergisini açmış bulunuyoruz. “ şeklinde konuştu.

Özgedik, sergi hakkında şunları söyledi; “Peygamber Efendimizden bu güne kadar bu hatıralar saklanmış ve aynı zamanda bu emanetlerin resimlerinin bile şehrimizde bulunması bizim bu topraklarda yeni değil bin yıllardır olduğumuzun ispatıdır, köklerimizin bu topraklarda olduğunun ispatıdır. Vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, arkadaşlarımız geliyorlar Peygamber Efendimizden kalanları görenlerden bazıları göz yaşlarını tutamıyor. Peygamber Efendimizin cübbesini görüyor, hırkasını görüyor, kılıcını görüyor, dört halifenin bırakmış olduğu kılıçları görüyor, Peygamber Efendimizin sakalı şerifini görüyor ve o haleti ruhiyeyi o hassasiyeti yeniden yaşayarak Peygamber Efendimiz (SAV)’e buradan selam göndererek dua ediyor . Biz de gelenlerden gösterilen ilgiden, vatandaşlarımızdan çok memnunuz" dedi.

Sergide toplam 30 fotoğraf yer alıyor. Fotoğrafları görmek isteyenler yarım akşam saatlerine kadar İsmetpaşa caddesindeki sergiyi ziyaret edebilecek.
Kaynak: İHA