Muş'ta DOGÜNKAD Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Muşta, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) tarafından hazırlanan Doğu ve Güneydoğu'da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İşbirliği ve Ağ Oluşturulması Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını, DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sevim Vural yaptı.

Vural, İsveç Büyükelçiliği tarafından desteklenen, bölgedeki iş ve girişimci kadınlarla ortak çalışma yürütmek ve işbirliğini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında, bölgede kadının ekonomik görünürlüğünü arttırmak ve güçlendirmek istediklerini söyledi.

DOGÜNKAD olarak şimdiye kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin tüm illerini kapsayan çalışma alanında onlarca kadınla dayanışarak, güçlerine güç kattıklarını ifade eden Vural, şunları kaydetti:

"Bu kısa geçmişimizde yoğun çalışmalar yaparak ulusal ve uluslararası düzeyde işbirlikleri sağladık. Deneyim edindik ve deneyimlerimizi paylaştık. 2011-2012 yıllarında Ermenistan İş Kadınları İşbirliği ile üyelerimiz için Ermenistan ve Gürcistan ticaretleriyle sonuçlanan proje çalışmalarımız oldu. Güneyde Erbil, Süleymaniye gibi illerde ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi konusunda yoğun faaliyetlerimiz, destek ve yön verme çalışmalarımız oldu. Yurt içinde her türlü kadın dayanışmanın yanında durduk. Liderlik, farkındalık, eğitim girişimi yaptık."

MTSO Başkanı Erdal Koç da kadın girişimcilerin çalışmalarına gerekli desteği sunacaklarını belirterek, "Dünyadaki iş gücü piyasaları, farklı üretim araçlarının ve modellerinin gelişmesi, değişen toplumsal ve siyasal koşullar gibi faktörlerin etkisiyle sürekli yeniden yapılanma süreci içinde olmuştur. Bunların en önemlilerinden biri de kadının istihdamdaki yeri konusundaki değişimdir. Nitekim hem kadının iş hayatındaki yeri ve önemi artmış, hem de konumu ve yaptığı iş değişmiştir. Buna bağlı olarak iktisatçılar, kadın istihdamının ülke ekonomileri için önemine vurgu yapmaya başlamış ve bu alandaki çalışmalar hız kazanmıştır." diye konuştu.

Toplantı sonunda DOGÜNKAD üyeleri Başkan Koç'a plaket verdi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Mirze, KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen, Diyarbakır Ticaret Odası Yönetim Kurulu adına Nevin İl ve Muş Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Fatma Abeş de katıldı.

Kaynak: AA