Malatya'da İl İl Yöresel Ürünler Fuarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen fuara 45 ilden 120 firma katılım sağladı AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci: 'Hükümet olarak marka oluşturmak yolunda çok çeşitli desteklerimiz var. Avrupa'da marka aldığınızda o markayı alırken harcamış olduğunuz masrafların yüzde 75'ini hükümet olarak karşılıyoruz'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen "İl İl Yöresel Ürünler Fuarı" 45 ilden 120 firmanın katılımıyla açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, belediye binasının yanında bulunan boş alanda kurulan fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, organizasyona geçen yıl 30 kentten katılım sağlandığını belirtti.

Bu yıl 4 bin 800 metrekarelik alana kurdukları fuara 45 ilden 120 firmanın katılım sağladığını kaydeden Başkan Polat, "Artık yöresel ürünler fuarı dediğimiz zaman Malatya'mızda önemli bir yer teşkil ediyor. Biz bu fuara katılacak firmalar açısından seçici davranarak ve üzerinde değerlendirme yaparak buraya kabul etmekteyiz. Bu da fuarımızın önemini ortaya koyuyor." diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise fuarda emeği geçenleri tebrik etti.

Ürünlerin değer bulmasının önemine değinen Milletvekili Tüfenkci, dünyanın global bir köy olduğunun düşünüldüğünde fuarların öneminin ortaya çıktığını ifade etti.

Özellikle yöresel ürünlerde coğrafi tescilleri ve markalaşma yolundaki adımları hükümet olarak da desteklediklerinin altını çizen Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Malatya'mızda da özellikle 5 ürünün coğrafi tescil belgesinin olması, kayısımızın da Avrupa tescil belgesine sahip olması esasında çok önemli. Kentimizi, hemşehrilerimizi, odalarımızı, borsamızı ve kalkınma ajansımızın bu konudaki öngörülerini takdir ediyoruz. Bu ürünlerin dışında da Malatya da coğrafi tescil alacak bir çok ürünümüz var. Bununla ilgili çalışmaların hızlanması gerektiğini biliyoruz. Bir marka oluşturmak o ürünü özellikle pazardaki katma değerini arttırmak noktasında çok önemli. Yine hükümet olarak marka oluşturmak yolunda çok çeşitli desteklerimiz var. Avrupa'da marka aldığınızda o markayı alırken harcamış olduğunuz masrafların yüzde 75'ini hükümet olarak karşılıyoruz. Ayrıca reklamlar, dükkan tutma masraflarını çeşitli programlarla destekliyoruz. Yeter ki arkadaşlarımız, üreticilerimiz sanayicimiz bu konuda çaba göstersin."

AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Borsa Başkanı Ramazan Özcan ve davetliler tarafından açılışı gerçekleşen fuar, 28 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA