Hem Okuyor, Hem De Çalışıyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesi Dumlupınar üniversitesi (DPÜ) Meslek Yüksekokulu’nda Hukuk büro yönetimi okuyan üniversite öğrencisi okuma azmiyle çevresine örnek oluyor.

Hem Okuyor, Hem De Çalışıyor
Adana’dan Şaphane ilçesine, Üniversite de kazandığı bölümü okumak için gelen 21 yaşındaki Baran Karlı, derslerinin olmadığı vakitlerde, küçük yaşta öğrendiği elektrik işini inşaatlarda yaparak, okul giderlerini ve yurt parasını kazanıyor.

3 kardeş birden okuduklarını belirten Karlı, ’’Babam işçi emeklisi. Aldığı emekli maaşı ile bizleri okutması imkansız. Ben babamdan maddi destek istememeye karar verdim. 10 yaşından beri merak saldığım elektrik işini öğrendim. Şimdi inşaatlarda elektrik tesisatı döşeyen ustalara destek olabiliyorum. Şaphane’de bu meziyetimi öğrenen abilerim bana iş veriyorlar. Aldığım günlük paraları biriktirip ay sonunda yurt paramı ve kendi özel giderlerimi karşılıyorum. Arttırabilirsem okuyan kardeşlerime para gönderiyorum. Amacım topluma yararlı bir birey olmamız için, bizlere her zaman nasihatta bulunan babamın yüzünü kara çıkarmamak ve ona destek olarak kendi okulumu da bitirmek’’ diye konuştu.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA