Havai Fişek Fabrikasındaki Patlamada Ölü Sayısı Arttı

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada ölü sayısı 3’e yaralı sayısı ise 8’e yükseldi.

Havai Fişek Fabrikasındaki Patlamada Ölü Sayısı Arttı
Rusya’nın St. Petersburg’a bağlı Gatçina kentinde bulunan bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada ölü ve yaralı sayısı arttı. Rusya acil durumlar bakanlığı, patlamanın yaşandığı fabrikada enkaz altında gece boyunca ceset aradı. Fabrikada yaşanan patlamada 2 kişinin cesedi bulunduktan sonra gece boyunca süren arama kurtarma çalışmalarında molozun altında kalan 1 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Arama kurtarma çalışmaları için Rusya acil durumlar bakanlığından 105 arama kurtarma görevlisi, sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri görev yaptı. Enkaz altında başka cesetlerin olması ihtimali nedeniyle kokuya duyarlı köpeklerde arama kurtarma çalışmalarında kurtarıldı.

Fabrika çevresinde yaşayan halk zehirlendi

Fabrika içerisindeki 3 yaralı hastanelerde tedavi altına alınırken, yerleşim yerlerine yakın olan fabrikadan yayılan karbon monoksit nedeniyle çevrede yaşayan halktan 1’i çocuk 5 kişi hastanelere kaldırıldı. Zehirlenme nedeniyle hastanelere kaldırılanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, solunum zorluğu çeken bazı kişilerinde hastanelere müracaat ederek ayakta tedavi gördükleri açıklandı. Fabrikanın bin 200 metrekare alanda üretim yaptığı, patlamadan sonra binanın yüzde 30’nun kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.
Kaynak: İHA