Bakan Çavuşoğlu, Kosova'da Mamuşa Belediyesini Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kosova’danın tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediyesini ziyaret etti. Çavuşoğlu, “Türk toplumunun ne ihtiyacı varsa karşılamak için daha çok çalışacağız” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Kosova'da Mamuşa Belediyesini Ziyaret Etti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kosova programı kapsamında Mamuşa Belediyesini ziyaret etti. Türk kasabası olarak bilinen Mamuşa’ya sürpriz bir ziyaret yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, “Dünden bu yana Kosova devleti ile ilişkilerimizi nasıl güçlendiririz, bunları konuşurken Kosova’da yaşayan Türk toplumuna da daha fazla desteği nasıl veririz, bunları da değerlendirme fırsatı bulduk” dedi.

Bu konu için çalışmalar yürüttüklerini belirten Çavuşoğlu, “Kosovalı yöneticilerin, gerçekten Kosova’daki Türk toplumunun Kosova’ya bağlılığından ve buraya entegre olmalarından dolayı mutluluklarını dile getirdiklerini bizzat gördük, şahit olduk. Elbette Kosova’nın birer parçasısınız ama sizler hiçbir zaman Türkiye’yi de unutmuyorsunuz, Türkiye ile bağlarınızı da güçlü tutuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kardeş topluluklar ile olan bağını güçlü tuttuğunu belirten Çavuşoğlu, “Onlara da hizmet etmenin bizim için en önemli ve öncelikli vazife olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu bir slogandan ibaret değildir. Bu bir hamaset değildir, yıllardır izlediğimiz politikalarda bunu gördünüz” şeklinde konuştu.



Türkiye insani yardım konusunda ilk sırada

Konuşmasına ezandan sonra devam eden Çavuşoğlu, “Dünyanın her yerindeki mazlumların da imdadına koşan ülkenin Türkiye’miz olduğunu anlatmaya çalışıyordum, İnsani yardımda dünyada Birleşmiş Milletler’e (BM) kayıtlı 194 ülke var. Bu 194 ülke içerisinde Türkiye Cumhuriyeti birinci sıradadır” dedi.



“Priştine’de camilerin restore edilmekte olduğunu görünce gururlandım”

Türkiye’nin dünyanın her tarında pek çok tarihinde önemli yere sahip pek çok tarihi yapının restorasyonunu üstlendiğini belirten Çavuşoğlu, “ Priştine’de camilerin restore edilmekte olduğunu görünce gururlandım. Ve yine Priştine’de büyük bir merkez caminin inşaatına da başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Kosova’da pek çok konuda çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Çavuşoğlu, “Burada Türk toplumunun ne ihtiyacı varsa karşılamak için daha çok çalışacağız, beraber çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA