Yaşlılar Çocuklarla Bocce Oynadı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Dünya Çocuk Günü ve Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle huzurevi sakinleri ile çocuklar bir araya gelerek bocce oynadı.



Merzifon Huzurevi Müdürlüğü tarafından Bahçelievler Kültür Sarayı'nda bocce müsabakası düzenlendi.

Yaşları 70 ila 85 arasında değişen huzurevi sakinleri ile sevgi evlerinde kalan çocukların katıldığı etkinlikte bocce tanıtılarak, müsabaka yapıldı.

Çekişmeli anlara sahne olan müsabaka 6-1 huzurevi sakinlerinin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Yaşlı ve genç kuşağın bir araya geldiği etkinlikte konuşan Amasya Valisi Osman Varol, "kıdemli gençler" ile gençlerin, bocce müsabakasında buluştuğunu söyledi.

Huzurevi sakinleri ile çocuk evlerinde kalan çocukları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Varol, şunları dile getirdi:

"İki anlamlı günde bir aradayız. Huzurevinde kalan yaşlılarımız, bizim baş tacımızdır. O vatandaşlarımızın hizmetinde olmak, onlara hoşça vakit geçirtmek bizim görevlerimizdendir. Yaşlı ve genç kuşağımız bir araya gelerek, birbirlerinin tecrübelerinden faydalandılar. Büyüklerimizin tecrübelerinin yeni kuşak için çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Aralarında dostluklar, kaynaşmalar oluşmuştur. Bundan böyle bu tür etkinliklerimiz devam edecek."

Konuşmaların ardından Varol, huzurevi sakinleri ve çocuklara karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

Etkinliğe, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Tansel Çokuysal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Arslan, Merzifon Huzurevi Müdürü Sedat Altınok da katıldı.

Kaynak: AA