Tunceli Belediyesi'nden Engelli Vatandaşlara Özel Hizmet

Tunceli Belediyesi, engelli vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak için aldığı minibüsün yaşamı kolaylaştırdığını bildirdi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Hatırlamak bir gün değil her gün" projesi kapsamında Tunceli Belediyesi tarafından minibüs satın alındığı ve engellilerin sağlık hizmetlerine kolay taşınabilmesi için özel olarak dizayn edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, minibüsle ihtiyaç halinde engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların evlerinden alınarak sağlık kurumlarına götürüldüğü ve tedavisinin ardından evlerine geri bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, şunları kaydetti:

"Tunceli'de göreve başladığımız ilk aylarda ev ev dolaşıp alan taraması yaptık ve 2 bin 529 engelli olan vatandaşımıza ulaştık. Valilik ve Belediye olarak 'Hatırlanmak bir gün değil her gün' anlayışıyla sadece belirli gün ve haftalarda değil, her zaman engeli olan ve hasta olan vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımızın devletimizin her türlü imkanından faydalanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engeli olan vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına nakli için özel olarak hazırlattığımız minibüs hizmet vermeye devam ediyor. Bize ulaşan vatandaşlarımız, tam donanımlı minibüsümüzle sağlık kuruluşlarına daha rahat ulaşabiliyor."

Kaynak: AA