Siirt'te Genç Çiftçilere Hibe

Siirt'te Genç Çiftçi Hibe Projesi kapsamında çiftçilere arılı kovan ve malzemeleri dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün bahçesinde düzenlenen törende konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, 3 yılda 117 genç çiftçiye toplam 3 milyon 510 bin lira karşılığında 4 bin 680 adet arılı kovan ve malzemeleri dağıtıldığını söyledi.

Genç arıcıların her birine 30 bin lira değerinde 42 adet arılı kovan, çadır, otomatik bal süzme makinesi, sır alma teknesi, ısıtmalı bal dinlendirme tankı gibi arıcılık yapacak birinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak 177 adet ekipman ve malzeme verileceğini belirten Demirhan, şöyle konuştu:

"Siirt arıcılığına son 5 yıl içinde GAP idaresi ile yaptığımız projeler ile 2,5 milyon lira, bakanlığımız tarafından 7 milyon lira olmak üzere 10 milyon lira destekleme yapılmıştır. Arıcılarımıza desteklerimiz artarak devam edecektir. Bugün burada tüm arıcılar adına merkez ilçede bulunan 5 genç arıcımıza arılı kovan ve malzemelerini dağıtacağız. Arıcılarımızın, devletimizin desteği ile alacakları bu malzemeleri en iyi şekilde değerlendireceklerine olan inancımız tamdır. Bin 500 müracaat arasında 195 çiftçi arasına giren arıcılarımız bunun sorumluluğunu taşıyacak ve bu kısmeti iyi değerlendirerek birkaç yıl içinde yüzlerce kovana ulaştıracaklardır."

Törene katılan Vali Ali Fuat Atik, çiftçilere dağıtılacak malzemeler hakkında Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faik Efe'den bilgi aldı.

Törene, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve arıcılar katıldı.

Kaynak: AA