Ordu'daki FETÖ/PDY Davaları Sürüyor

Ordu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski Fatsa Sahil Güvenlik Bot Komutanı’nın da bulunduğu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan yargılanan eski yüzbaşı M.M.Ö. ile personel F.Y. ve avukatları katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi günü botla denize açıldığı belirtilen M.M.Ö ve F.Y., son savunmalarını verdi. Sanıklar, suçsuz olduklarını iddia ederek beraat talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında yapılan incelemelerin ardından, sanıkların “15 Temmuz darbe girişimin olduğunu öğrenmeleri üzerine denizden geri döndüklerinin” anlaşıldığı ve suç teşkil edecek somut bir delil bulunamaması gerekçesiyle beraat kararı verdi.

FETÖ/PDY’ye yönelik aynı mahkemede farklı dosyalarda tutuksuz yargılanan 6 sanıktan ikisi, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası alırken, dördü de beraat etti. Sanıklar S.E, E.Ç, M.Ş, A.H, A.Ç. ve F.Ç., önceki beyanlarını tekrarlayarak tahliye ve beraat taleplerinde bulundu. Mahkeme heyeti, E.Ç. ile M.Ş.’ye etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, diğer sanıklar hakkında ise beraat kararı verdi.
Kaynak: İHA