Muhasebeci Ve Mali Müşavirlere Eğitim

Osmaniye Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (OSMMMO) tarafından "Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Sistemine Geçiş" konulu eğitim semineri düzenlendi.



OSMMMO İl Başkanı Seydi Gürsoy, burada yaptığı açıklamada, vergi dairesi ve sosyal güvenlik kurumuna verilmesi gereken "Muhtasar Beyanname" ile "Aylık Prim ve Hizmet Belgesi"nin birleştirildiğini, bu sebeple eğitim semineri düzenlendiğini belirtti.

Resmi Gazete'de yayımlanan genel tebliğ hükümlerine göre beyanname verilmesine başlandığını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"Vergi kanunlarına göre, vergi dairesine Muhtasar Beyanname ile Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi'nin verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.Bu hükümler çerçevesinde tüm il ve ilçelerde beyanname verilmesine başlandı. Daha önce 2018 birinci dönem bilirkişilik temel eğitimleri odamızda TÜRMOB aracılığı ile düzenlenmiş ve 142 kişiye belge verilmişti. Şimdi ise yeni dönemde bilirkişilik temel eğitimi için 2018 ikinci dönem başvuru takvimi belirlenmiş olup 2018 ikinci dönem başvuruları 1-12 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılabilecektir."

Kaynak: AA